2.9.2014

 

Je to už desať rokov, čo sa automobilová značka Kia Motors rozhodla razantne vstúpiť na európsky trh prostredníctvom jedinej výrobnej prevádzky v Európe - spoločnosti Kia Motors Slovakia (KMS) v Tepličke nad Váhom neďaleko Žiliny. Pri tejto príležitosti prichádzajú na trh tri obľúbené modely Kia cee´d, Kia Sportage a Kia Carens v špeciálnej edícii Slovakia X. Edition.

 

Zástupcovia Kia Motors Corporation a vlády Slovenskej republiky podpísali investičnú zmluvu 18. marca 2004, výstavba závodu trvala necelé dva roky. Automobilka od spustenia sériovej výroby v roku 2006 vyrobila vyše 1,6 milióna vozidiel a 2,3 milióna motorov, aktuálne zamestnáva 3 800 ľudí a počas desiatich rokov preinvestovala 1,4 miliardy eur. Jeden z najvýznamnejších pilierov slovenskej ekonomiky a automobilovej výroby má teda dôvody na oslavu.

 

kms x edition 00 sportage

 

Importérska spoločnosť Kia Motors Sales Slovensko sa pripája k oslavám 10. výročia príchodu značky na Slovensko a vytvorila špeciálnu edíciu pre modely Kia cee´d, Kia Sportage a Kia Carens s označením Slovakia X. Edition. Aj samotné logo, ktorým sú modely označené, je príznačné - znázorňuje rímsku číslicu 10 (X), vyhotovenú v slovenskom folklórnom motíve. Nechýba ani známa slovná hračka Slovakia, zlatá farba zasa predstavuje desať rokov úspechu a víťazných momentov.

 

Modelom Kia cee´d sa to všetko začalo – ide o prvý model, ktorým v decembri 2006 spustila prevádzka Kia Motors Slovakia sériovú výrobu. Dokonale naplnil očakávania európskych zákazníkov a doteraz tvorí viac ako polovičný podiel na celkovej produkcii KMS. Akčný model Kia cee´d a Kia cee´d Sportswagon v edícii Slovakia X. Edition vychádza zo stupňa výbavy Silver, oproti ktorej má vo výbavovom balíku 16-palcové disky z ľahkej zliatiny, vyhrievané predné sedadlá a volant, zadné parkovacie senzory, ako aj stmavnené sklá v celkovej hodnote 1 100 eur. Zákazníkovi sa však táto suma spolu s aktuálnou akciou 1 300 eur premietne do celkovej akciovej ceny za 5-dverovú verziu Kia cee´d 1.4 vo výške 13 440 eur, čo oproti cenníkovej cene za podobne vybavené vozidlo predstavuje cenové zvýhodnenie až 1 910 eur.

 

kms x edition 01 ceed

 

Ďalším modelom zo žilinskej produkcie, ktorý má dôvod na oslavu, je nepochybne športovo-úžitkový automobil Kia Sportage. Jeho modernizovaná verzia dnes tvorí vyše 30 % výrobnej produkcie a patrí k stáliciam predajných rebríčkov na Slovensku. Model Kia Sportage Slovakia X. Edition vychádza zo stupňa výbavy Platinum. Navyše, zdobia ho 18-palcové disky z ľahkých zliatin, interiér je vyhotovený v elegantnej kombinácii kože a semišu Premium Sports, nechýba ani navigačný systém a bezkľúčový prístup vrátane štartovania vozidla „Smart Key". Za vyššie uvedené prvky v hodnote 2 660 eur zaplatí zákazník v tejto edícii len 990 eur, čo pri zohľadnení obchodnej akcie vo výške 1 400 eur predstavuje cenové zvýhodnenie až 3 070 eur. Za takto vybavenú verziu Kia Sportage 1.7 CRDi zaplatí zákazník 24 050 eur.

 

kms x edition 02 carens


Aj najnovší model z kategórie rodinných vanov, model Kia Carens, prichádza na slovenský trh v akčnom prevedení Slovakia X. Edition. Základom je verzia výbavy LX, pričom ju dopĺňajú prvky, doteraz dostupné iba vo výbave EX – dvojzónová automatická klimatizácia, dažďový senzor, kožený volant a hlavica radiacej páky, zadné parkovacie senzory, predné svetlomety do tmy, bluetooth a strešné lyžiny. Tieto praktické prvky v hodnote 1400 eur však spolu so zľavou 1 700 eur prinášajú zákazníkovi cenové zvýhodnenie vo výške až 2 200 eur. Cena za takto vybavenú Kia Carens 1.6 GDi Slovakia X. Edition je vo výške 17 310 eur.

kms x edition 03 sportage

 

Akčné modely Slovakia X. Edition si môžu záujemcovia objednávať u všetkých autorizovaných predajcov značky Kia na Slovensku od druhej polovice júla.

 

zdroj: Kia Motors Slovakia

 

 

Pin It