14.1.2015

 

Témou trinásteho ročníka medzinárodnej súťaže Electrolux Design Lab sú deti. Mladí dizajnéri z celého sveta si budú tento rok merať sily, kreativitu a invenciu na návrhoch spotrebičov budúcnosti s témou „Zdravé a šťastné deti". Do súťaže každoročne prúdi viac ako 1 700 prihlášok zo 60 krajín sveta, tento rok však spoločnosť prichádza s ďalším motivačným momentom: finančné ceny sa zdvojnásobili, pričom víťaz celej súťaže získa 10 tisíc eur a polročnú platenú stáž vo firme Electrolux.

 

electrolux design lab 2015 01

 

Do prestížnej súťaže, ktorú v roku 2011 vyhral slovenský študent Adrián Mankovecký sa môžu zapojiť študenti a čerství absolventi dizajnu. „Electrolux Design Lab prináša každoročne množstvo inovatívnych a kreatívnych nápadov a originálny pohľad do budúcnosti domácich spotrebičov," hovorí Lars Erikson, riaditeľ dizajnového oddelenia. „Vďaka súťaži máme tiež možnosť spolupracovať s talentovanými mladými ľuďmi, ktorí chcú meniť svet," dodáva.

 

Výborný štart kariéry
Témou 13. ročníka súťaže sú riešenia, ktoré môžu zlepšiť každodenný život rodín s deťmi. Hlavná téma sa delí do troch kategórií – varenie, starostlivosť o látky a svieži vzduch. Electrolux Design Lab ponúka mladým dizajnérom jedinečnú možnosť predviesť svoje práce pred medzinárodným publikom. Súťaž často slúži ako výborný štart kariéry účastníkov – mnohých doviedla k výborným pracovným a obchodným príležitostiam.

Prvou cenou je tradične polročná platená stáž v globálnom dizajnovom centre spoločnosti Electrolux. To, že súťaž je dobrým štartérom kariéry, dokazuje aj fakt, že polovica víťazov predošlých ročníkov súťaže zostala v centre pracovať aj po ukončení stáže. Ďalšou motiváciou pre zapojenie sa do súťaže je aj zdvojnásobenie finančných ocenení – prvá cena je 10 tisíc eur, druhá 6 tisíc a tretia 4 tisíc. Cenu verejnosti v hodnote 2 tisíc eur vyhrá návrh, ktorý získa najviac hlasov v online hlasovaní.

 

Ak sa chcete zapojiť do súťaže, stačí vypracovať koncept nápadu a jeho benefity a pripojiť skicu. Prihlášky môžete posielať od 4. marca do 8. apríla 2015. Víťazov súťaže vyberie porota zložená z renomovaných svetových dizajnérov.

 

electrolux design lab 2015 02

 

Viac informácií o súťaži sa dočítate na http://electroluxdesignlab.com/en/

 

zdroj: Electrolux

 

 

 

Pin It