20.1.2015

 

Aké sú trendy nadchádzajúcej sezóny? Ako žijú ľudia v Rakúsku, vo Švédsku či v Číne? Aké novinky nás čakajú v oblasti textílií, alebo ako funguje koncept obnoviteľného životného cyklu produktov (cradle-to-cradle) v nábytkárskom priemysle? To je len zlomok tém, ktoré nastoľuje aktuálny veľtrh Imm v Kolíne nad Rýnom. A nielen to. Organizátori sa rozhodli priblížiť jeho dianie aj obyvateľom mesta a turistom.

 

imm 15 01

 

Nábytková scénografia v uliciach či v známych objektoch Kolína sa snaží pritiahnuť pozornosť na očakávané trendy roku 2015, ako aj na fakt, že v tejto metropole sa odohráva jeden z rozhodujúcich veľtrov nábytkového priemyslu na svete. Expozície sú súčasťou kampane výstaviska a kampane LivingKitchen, nesúcej sa v znamení motta: „Brána do interiérov budúcnosti". Mobiliár a spotrebiče popredných výrobcov tak môžete nájsť napríklad na trávniku futbalovej arény RheinEnergieStadion či na futuristickej streche Lanxess Arény, ktorá sa nachádza v blízkosti výstavného areálu. Práve tu sa napríklad vyníma koberec Spacecrafted 3 od Jana Katha s motívom vesmírnych telies.

 

imm 15 02

 

Rôznym spôsobom nastaviteľný pracovný stôl od švédskej firmy String, umiestnený v knižnici Kolínskej univerzity, poukazuje na to, že kanceláriu možno zriadiť takmer všade, od obývačky až po kuchyňu, a že vo veľkej miere tento trend ovplyvňuje náhľad študentov, rozhodujúcich budúcich konzumentov, pre ktorých je office dôležitou súčasťou ich životného priestoru.

 

imm 15 03

 

Bránu zámku Isenburg zasa „stráži" dvojdverová chladnička od spoločnosti Bosch, ktorá poukazuje na vzrastajúci komfort kuchynských zón.

 

imm 15 04

 

Väčšina nábytku odkazuje najmä na trend „German Gemütlichkeit" (pohodlie po nemecky), v rámci ktorého sa obytné zóny menia na ostrovy pokoja v mori globálneho zhonu. Najlepšie to dokumentuje inštalácia v budove bývalého kolínskeho letiska z 20. až 30. rokov minulého storočia, Butzweilerhof, v ktorej návštevníkov víta sedemmetrová sedačka, ktorú pre firmu Walter Knoll navrhol Jaan Bench zo štúdia EOOS Design.

 

imm 15 05

 

imm 15 06

 

imm 15 07

 

imm 15 08

 

imm 15 09

 

imm 15 10

 

imm 15 11

 

Viac noviniek z veľtrhu v Kolíne vás čaká v magazíne SaB marec 2015.

 

pripravila: Anna Salvová
foto: Koelnmesse, www.imm-cologne.com

 

Pin It