31.10.2015

Na veľtrhu MODDOM sa firma Vauu predstavila s novinkou dyhovaných vaní a kúpeľňovej sanity z čerešňového dreva. Ide o lacnejšiu alternatívu produktov z orechového masívu. Keďže materiál má povrchovú úpravu z antibakteriálneho laku, výrobkom postačuje štandardná starostlivosť ako v prípade akýchkoľvek iných produktov z dreva.

 

vauu 01

Daniel Karpiš

Podľa slov dizajnéra a umeleckého stolára, Daniela Karpiša, ktorý stojí za značkou Vauu, sa na Slovensku nájdu zákazníci, ktorí ocenia nielen kvalitu dreva, ale aj originalitu, prácnosť a vysokú úroveň jeho spracovania. Príkladom je aj zvlnená biela stena s hladkou kefovanou úpravou, vytvorená z hranolu, ktorý sa doslova vydlabal do daného tvaru. Spoločnosť ju predstavila na veľtrhu spolu s ďalšími produktmi realizovanými na zákazku. Stena, určená ako pozadie za televízor, vznikla na základe požiadavky architekta a jeho klienta, ktorí nevedeli nájsť nikoho, kto by ju vyrobil. „Pre nás je veľmi zaujímavé tvoriť veci, ktoré sú náročné. Táto stena patrila vôbec medzi najťažšie zadania, aké sme kedy robili. Pracovali sme však už aj na výstavbe hausbótu," prezradil nám Daniel Karpiš.

vauu 02

Podľa jeho slov sa momentálne venujú aj spracovaniu dreva, pochádzajúceho z pôvodných krovov, z ktorého už vyrobili celý nábytkový set, vrátane postele. Ako dodal, takéto solitéry si nachádzajú pomerne širokú základňu fanúšikov. Podobne ako netradičné poňatie kuchynských ostrovov s veľkými drevenými doskami naturálneho vzhľadu, do ktorých je zabudované umývadlo s varnou doskou. K slovu sa dostávajú aj obklady, ktoré vznikajú recykláciou odpadového, ale stále kvalitného dreva z výroby. „Prinášajú úžitok z niečoho, čo by sa inak vyhodilo, a vytvárajú v interiéri skvelý efekt," dodáva Daniel Karpiš.

vauu 03

vauu 04

text a foto: Anna Salvová

Pin It