6.10.2015

Kuchyňa je v poslednej dobe akýmsi indikátorom sociálneho stavu. Kedysi neprijateľné materiály sa zrazu stávajú dôležitými, preto vás v nej neprekvapia exotické dreviny, kamene, mramor či kov odolný voči poškriabaniu a hrdzi. Ako sa ukázalo na významných výstavách, niektoré značky sa rozhodli skoncovať s obvyklým členením kuchýň na tie vo vidieckom a modernom štýle.

kuchyna1 01 Snaidero

foto: Snaidero

Inšpirácia obývačkou
Nábytok v štýle obývačkových kabinetov je ďalším krokom v evolúcii kuchyne, už to viac nie je len funkčná miestnosť slúžiaca na prípravu pokrmov. Ako môžete túto myšlienku začleniť do už existujúcej kuchyne? Jedným zo spôsobov je kuchynský ostrov. Postavte ho na nožičky. Ďalším dôsledkom tohto trendu sú aj skrinky pripomínajúce vitríny v obývačke.

kuchyna1 02 siematic

foto: SieMatic

kuchyna1 03

foto (zľava doprava): chladnička BSH Home, kuchynský ostrov Ikea, digestor Küppersbusch

kuchyna1 04 snaidero

foto: Snaidero

Vzdušnosť
„Sme svedkami trendu smerom k otvoreným a vzdušným policiam ako k praktickému riešeniu priestoru kuchyne," povedala dizajnérka kuchýň zo Sydney, Kesha Pillay z Art of Kitchens. Otvorené police podľa nej zútulnia a oživia priestor tak isto, ako zjednodušia prácu v kuchyni. Samozrejme, niektoré veci by mali zostať schované, ideálne je preto kombinovať otvorené police s tými s dvierkami. Trend miznutia sa neprejavuje len v odstránení korpusov skriniek, ale znížením počtu horných skriniek.

kuchyna1 05 vacucine

foto: Valcucine

kuchyna1 06

foto (zľava doprava): šálky Bloomingville, karafa Blomus, vodovodná batéria Kludi

kuchyna1 07 Minaciolofoto: Minaciolo

text: Sláva Štefancová
foto: archív firiem

Celý článok si môžete prečítať v magazíne Top trendy v bývaní 2015.

Pin It