23.3.2016

Produkty nemeckej firmy BLANCO sú na trhu už dlhodobo synonymom kvality a inovácií. Drezy, batérie a sofistikované kuchynské riešenia si mohli návštevníci veľtrhu pozrieť aj tento rok, kde ich vystavoval výhradný dovozca pre Slovensko, firma ANCOR Slovakia. Predstavujeme vám novinky na rok 2016, ktoré nás najviac zaujali.

Príprava jedla v oblasti drezu nikdy nebola taká pohodlná a používateľsky jednoduchá. BLANCO ANDANO je symfóniou puristického štýlu a funkcionality v antikore s hodvábne lesklým povrchom. Vďaka modernému vyhotoveniu drezu s malými rádiusmi v rohoch dokážete túto časť kuchynského ostrova využiť na sto percent. Domáce panie určite ocenia antikorovú závesnú vaničku, resp. cecidlo, prípadne ďalšie voliteľné príslušenstvo, ako je posuvná sklená krájacia doska v matnej modrej úprave. Nespornou výhodou je aj umiestnenie batérie v bočnej časti, vďaka čomu možno drez umiestniť aj pred okno. Okrem samostatného drezu je k dispozícii aj vyhotovenie s odkvapovou plochou.

ancor 06 BLANCO ANDANO 01017509g


Nová generácia klasických drezov BLANCO CLASSIC Neo, pre ktoré sú typické elegantné oblé kontúry a vyhotovenie z materiálu Silgranit PuraDur, prišla na trh vo vylepšenom vyhotovení a s novými exkluzívnymi doplnkami. Pri vývoji príslušenstva dbal výrobca hlavne na ergonómiu všetkých prvkov, a tak majú budúci majitelia poruke napríklad praktickú krájaciu dosku z kompozitného materiálu, s ktorou možno bezpečne manipulovať na odkvapkávači bez toho, aby sa posúvala. Nakrájané ingrediencie pritom ľahko presuniete do praktickej plytkej priehlbiny, ktorá zabráni tomu, aby vám padali do drezu. Plusom je aj elegantné a hygienické zakrytie odtoku.

ancor 07 Blanco Classic Neo 6S rgb


Varenie na pare nemusí byť len doménou profesionálnych kuchýň. Zdravú prípravu pokrmov, pri ktorej sa uchovávajú výživové hodnoty, chuť aj vôňa jedla, vám v domácom prostredí uľahčí silgranitový drez BLANCO ZENAR. Je totiž navrhnutý špeciálne na pracované postupy pri varení na pare. Drez má extra veľkú vaňu s integrovaným okrajom na zavesenie gastronádob, ako aj priestrannú odkvapávaciu plochu na ich odkladanie. Rovnako je tomu prispôsobená aj pozdĺžne posuvná krájacia doska, na ktorej možno hneď vedľa zavesnej gastronádoby pripravovať jednotlivé suroviny. Drez sa vyrába aj vo variante na zabudovanie do roviny.

ancor 08 Blanco Zenar XL6S DampfgarPlus rgb


Nová batéria BLANCO LIVIA-S je moderným poňatím retra, vďaka ktorému sa môže ľahko uplatniť v rustikálnej kuchyni i v industriálnom loftovom byte. Za tradičným stvárnením v chrómovej úprave či v trendových matných úpravách z mangánovej ocele a mosadze sa skrýva sofistikované systémové riešenie, zahŕňajúce dávkovač saponátu, ovládanie výpuste a vysoké ramienko v tvare písmena J, do ktorého ja zabudovaná výsuvná sprchovacia hlavica. Zvlášť vynikne v kombináci s drezmi zabudovanými pod pracovnú dosku.

ancor 09 Blanco Livia S


Expozícia firmy ANCOR Slovakia

ancor 01

ancor 02

ancor 03

ancor 04

ancor 05

pripravila: Anna Salvová
foto: autorka a archív firmy BLANCO

 

 

Pin It