24.1.2017
Projekt výstavby závodu na zhodnocovanie plastov v priemyselnom areáli v Zlatých Moravciach pravdepodobne zrealizovaný nebude. Primátor Dušan Husár potvrdil, že počas svojho pôsobenia vo funkcii nezaznamenal žiadne aktivity súvisiace s realizáciou projektu, ktorý medzi obyvateľmi mesta vyvolal vlnu odporu.1485267406

(ilustračná fotografia)

„Značnú časť priestorov v bývalom Calexe, kde mali byť vybudované kogeneračné jednotky, kúpila spoločnosť Secop, ktorá tam zriadila svoju výrobu. Takže závod na zhodnocovanie plastov by už nemohol byť vybudovaný v takom objeme, ako bolo avizované, a ten zostávajúci voľný priestor nie je pre investora taký zaujímavý ako vtedy, keď tam boli haly nevyužité a prázdne,“ povedal Husár.

Investor WFF Drevotes, spol. s r.o., mal záujem postaviť v Zlatých Moravciach prevádzku zaoberajúcu sa energetickým zhodnocovaním plastov. Ročne plánoval spracovať vyše 95.000 ton odpadu. Vstupnou surovinou mal byť vytriedený plast zbavený PVC v množstve 65 % a zmes papiera a dreva v množstve 35 %. Plastový odpad chcela firma dovážať z Talianska. Proti zámeru výstavby sa postavili obyvatelia mesta, ktorí podpisovali petíciu proti výstavbe. Obávali sa negatívnych dosahov závodu na životné prostredie i zdravie obyvateľov.

zdroj: TASR
foto: TASR, pixabay

Pin It