i 4801343

 

V kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice pribudnú nové nájomné mestské byty. Vzniknú rekonštrukciou funkcionalistickej stavby, ktorá v minulosti slúžila ako liečebný dom pre pracovníkov železníc.

Podľa primátora Trenčianskych Teplíc Štefana Škultétyho mesto uspelo so žiadosťou o získanie finančných prostriedkov na obstaranie 25 nájomných bytov. „Funkcionalistická stavba v širšom centre mesta z roku 1930 bude prebudovaná na polyfunkčný objekt s prevahou bývania prostredníctvom súkromnej firmy a následne mesto odkúpi byty na základe zmluvy o budúcej zmluve,“ priblížil Škultéty.

Financovanie projektu podľa neho zabezpečí úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR. ŠFRB poskytne 654.000 eur a ministerstvo 436.000 eur. Byty odovzdá firma v bežnom štandarde s podlahovými dlažbami, sanitou, kuchynskou linkou a sporákom.

„Mesto v súčasnosti disponuje 25 nájomnými bytmi, ktoré vznikli v roku 2014 prestavbou chátrajúceho Domu služieb Narcis. S našou žiadosťou sme uspeli až na tretí pokus. Verím, že vďaka obnove funkcionalistickej budovy dôjde k celkovej revitalizácii tejto časti mesta. A tým ešte viac prilákame ďalšie skupiny mladých ľudí žiť do Trenčianskych Teplíc,“ doplnil primátor s tým, že stavebné práce by sa mali začať v najbližších mesiacoch a ukončenie sa predpokladá v prvej polovici roku 2019.

Pin It