8

Moderný dvojpodlažný dom Blanka 33 s pokojným výrazom vďaka sedlovej streche so štandardným sklonom a pravidelnému rozmiestneniu okien v štítoch v sebe ukrýva dispozíciu 5 + KK s rozlohou 96,1 m2. Vďaka tomu sa do neho pohodlne zmestí štvorčlenná rodina.

 

1

 

Rodičovskú časť tvorí spálňa s kúpeľňou a je umiestnená na prízemí, čím je zaručené dobré akustické oddelenie od zvyšku dispozície, ako aj súkromie. Spálňa je prepojená so záhradou, kde ju dopĺňa súkromný „kútik“, do ktorého nie je možné vidieť zo žiadnej miestnosti domu. Dolné podlažie ponúka tiež okrem týchto a prevádzkových priestorov (zádverie, toaleta a chodba) peknú obývaciu izbu prepojenú s kuchyňou. Obývacia izba má celú bočnú stenu, rovnako ako spálňa, presklenú, a tak spojenú so záhradou. Krytá terasa poskytne miesto na príjemné posedenie, zároveň v letných mesiacoch účinne zatieni okná a zabráni prehrievaniu interiéru (v zimných mesiacoch vzhľadom na rozdielnu výšku slnka k tieneniu nedochádza). V rovnakom štýle ako krytá terasa je vytvorené aj závetrie pri vchode do domu, slúžiace na pohodlný vstup dovnútra, a to aj v nepriaznivom počasí.

 

4ň

2

 

Pre deti i pre hostí
Na druhom podlaží sa nachádzajú dve detské izby, kúpeľňa a tretia menšia izba, ktorá môže slúžiť ako pracovňa či miestnosť pre hostí. V kúpeľni je k dispozícii všetko potrebné vybavenie: dve umývadlá, toaleta, práčka, priestor na skrinku, luxusný sprchovací kút v nadväznosti na vaňu a na konci všetkého sa nachádza okno, z ktorého budete mať výhľad von z vane aj zo sprchy. Na chodbe, ktorá všetky izby prepája, nechýbajú úložné priestory.

 

3

7

 

Dostatok svetla a efektívne vetranie
Bežné okná dopĺňa šesť strešných okien, všetky spolu prinášajú dostatok slnka, svetla a možnosť efektívneho vetrania. Strešné okná poskytujú mnohonásobne viac svetla než bežné s rovnakou plochou, a tak je vďaka nim podkrovný priestor veľmi príjemný. V ostatných miestnostiach sa nachádzajú veľké okná vedúce až k zemi, takže si užijete príjemný výhľad von.

 

6Bc. Patrik Janoušek

Autorom projektu je študent posledného ročníka odboru Architektúra a staviteľstvo na ČVUT v Prahe.

Jeden semester študoval v rámci programu Erasmus v Dánsku na VIA Horsens University a teraz

okrem iného pôsobí vo firme Ekonomické stavby, pričom jeho cieľom je vytvárať predovšetkým

dobre fungujúce moderné domy.

 

 

text a foto: Ekonomické stavby

Pin It