3 e6ea47a7c775f3afae628f3c9451d1a9e9c879e9

 

Stavebné firmy zaoberajúce sa výstavbou moderných drevostavieb sa prezentujú na výstave Moderné drevodomy, ktorá je súčasťou veľtrhu Nábytok a bývanie na nitrianskom výstavisku. Výstava potrvá do nedele 18. marca.

„Dynamický a kontinuálny rozvoj výstavby rodinných domov na báze konštrukcií z dreva dáva jedinečnú príležitosť spojiť svoje sily a využiť synergický efekt spolupráce nábytkárskej sekcie a sekcie drevostavieb Zväzu spracovateľov dreva SR,“ povedal prezident zväzu Igor Patráš.

Model Moderné drevostavby ako súčasť medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie priniesol Zväz spracovateľov dreva SR v spolupráci s výstaviskom Agrokomplex už pred troma rokmi. „Ešte stále to však nie je to, čo by sme tu radi videli. Chceli by sme tu vidieť 20 – 30 vystavovateľov, ktorí reálne stavajú drevené domy na Slovensku. Zatiaľ ich tu toľko nie je, stále na tom pracujeme,“ dodal Patráš.

Na tohtoročnom 28. ročníku medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie sa v Nitre predstavuje 450 firiem. Vystavovatelia ponúkajú nadčasový dizajn, nové technológie výroby nábytku i nové trendy v dizajne. Podľa Patráša veľtrh umožňuje slovenským malým a stredným producentom nábytku nielen prezentovať nové modely, ale zároveň aj komunikovať vo zvýšenej miere so spotrebiteľmi. „Vyše desať rokov podnikáme v tvrdom konkurenčnom prostredí, kde sa saturuje slovenský obchod s nábytkom veľkými zahraničnými obchodnými reťazcami. Práve na tomto veľtrhu v Nitre veľa zo slovenských výrobcov získava objednávky, z ktorých žije celý rok,“ upozornil Patráš.

Zdroj: TASR

Pin It