4. 4. 2018

Spoločná česko-slovenská súťaž pre architektov a bytových dizajnérov Interiér roka vstupuje do tretieho ročníka.

Dum navrzeny Evou Heyworth

O titul celkového víťaza súťaže v tomto roku zabojuje 178 interiérov. Je to o 51 interiérov viac ako v minulom roku. Vysoký záujem architektov a dizajnérov o súťaž je dôkazom, že povedomie verejnosti o týchto profesiách rýchlo stúpa. „V Českej republike a na Slovensku každoročne vzniká mnoho skvelých a netradične riešených interiérov, ktoré zvládajú držať krok so zvyškom Európy a súčasne odrážajú aktuálne trendy aj požiadavky klientov,“ povedala Kateřina Kutnohorská z Institutu bytového designu.

Fenoménom tohto ročníka sa stali kancelárie. Nielen v nových administratívnych centrách, ale najmä tie, ktoré vznikli rekonštrukciou existujúcich komerčných priestorov. „Je potešujúce, že sa investori neustále snažia zlepšovať prácu svojich zamestnancov, čo nepochybne ovplyvňuje ich pracovný výkon,“ dodala Kutnohorská.

Kancelare spolecnosti HEUREKA

Kancelaria spolecnosti HEUREKA.

Víťazi súťaže Interiér roka budú vyhlásení v utorok 10. apríla v závere medzinárodnej konferencie LIVING FORUM.

V osemnásťčlennej medzinárodnej porote zasadli okrem architektov aj rešpektované osobnosti z oblasti vizuálnej kultúry. Okrem prorektora pražskej Vysokej školy umeleckopriemyselnej Jiřího Pelcla, alebo Veroniky Kotradyovej z bratislavskej Fakulty
architektúry STU, či Sanji Puvac z Milánskej politechniky, sú členmi napríklad režisérka Hana Třeštíková alebo maliar David Saudek.

Súťaž Interiér roka organizuje český Institut bytového designu. V minulom ročníku získal hlavnú cenu a absolútnym víťazom sa stal loft s terasou na Hřebenkách v Prahe autorky Dagmar Štěpánovej.

Byt Sarecke udoli

Byt Sarecke údolí.

Byt studia De.Fakto

Byt štúdia De.Fakto.

Hostel MEET ME Praha

Hostel MEET ME Praha.

Kancelare spolecnosti SATPO

Kancelárie spoločnosti SATPO.

Kavarna MYSAK Praha

Kaviareň Praha.

Panelovy byt Praha

Panelový byt Praha.

Rekonstrukce bytu Bratislava

Rekonštrukcia bytu v Bratislave.

Rekonstrukce na Zizkove Praha

Rekonštrukcia na Žižkove Praha. 

Showrrom MY DVA Brno

Showrrom MY DVA Brno.

VENUE CAFE Praha

VENUE CAFE Praha.

text: bk
foto: Interiér roku

Pin It