23.6.2014

 

Danka BelkovaKaždý rok sa v Norimbergu stretávajú predajcovia i výrobcovia tovaru pre najmenších. Návštevníci tu majú možnosť vidieť preslávené značky, originálne start-up projekty, atraktívne nápady veľkých reťazcov aj nezávislých obchodníkov. Množstvo vystavovateľov i návštevníkov vytvára z tohto veľtrhu najdôležitejšiu udalosť odvetvia hračiek. Uzatvárajú sa tu rozhodujúce obchodné kontakty, rodia sa tu trendy nadchádzajúceho roka a vymieňajú sa najaktuálnejšie informácie. Tento rok do Norimbergu vycestovala aj Danka Belková, majiteľka firmy Becks.

 

Na tomto najvýznamnejšom veľtrhu hračiek ste sa zúčastnili ako vystavovatelia. S akým cieľom ste na akciu odchádzali?
Dovolím si poznamenať, že hoci sa veľtrh v Norimbergu volá Toyfair, nájdete tu prakticky všetko pre deti ‒ od hračiek, cez kočíky, až po nábytok. Chodia sa sem inšpirovať obchodníci z celého sveta. Veľtrh je rozdelený do 12 hál, z ktorých každá má iné zameranie. Náš cieľ bol jasný. Chceli sme ukázať v Nemecku náš nábytok, ktorý vytvárame na Slovensku. Okrem iného sme využili príležitosť inšpirovať sa zahraničnými kolekciami.

 

becks 01

Splnili sa vaše očakávania?

Áno, samozrejme. Naše očakávania Norimberg naplnil. Človek má možnosť spoznať nových ľudí, inšpirovať sa, a najmä, urobiť zaujímavý biznis.

 

Plánujete niektorými produktmi obohatiť svoj sortiment?
Do Norimbergu sme išli predovšetkým ako vystavovatelia. Chceli sme ponúknuť náš nábytok na inom trhu. Neplánovali sme hľadať sortiment do nášho e-shopu. Samozrejme, našlo sa tam veľa vecí, ktoré by sme mohli zaradiť do našej ponuky.

 

becks 02

 

Na veľtrhu sa zúčastnili vystavovatelia zo 63 štátov. Ktoré expozície boli pre vás najpútavejšie?
Všetci vystavovatelia sa snažili predviesť to najlepšie zo svojej ponuky. Naozaj tam bolo nespočetné množstvo vystavovateľov a každý predvádzal niečo zaujímavé. Ako každoročne, aj tento rok sa tu stretlo možno milión produktov z celého sveta. Sama neviem, ktorý by som označila za najzaujímavejší.

 

Viac informácií nájdete na stránkach www.beckssro.sk  a www.vikis.sk.

 

text: Ivona Partmanová

foto: Spielwarenmesse

 

 

 

Pin It