16.4.2014

 

Domáce fitness v súčasnosti napĺňa nielen funkčnú, ale aj dizajnovú stránku. Okrem toho zastáva rolu estetického, dekoratívneho prvku a solitéru, ktorý zapadá do akejkoľvek obytnej časti. Je určené pre všetkých, ktorí preferujú pri cvičení súkromie a pohodlie domova. Tie im vytvárajú maximálny komfort a spĺňajú ich individuálne potreby.

 

TG 01

 

Výhody domáceho fitness

  • šetríte čas strávený cestou do fitnes
  • vyhnete sa čakaniu na voľný stroj
  • nebudete rušení ostatnými cvičiacimi
  • pri cvičení si vyberiete vašu vlastnú hudbu
  • predídete ostychu z cvičenia pred cudzými ľudmi
  • nie ste viazaní otváracími hodinami vo fitness
  • domáce prostredie je príjemnejšie a pohodlnejšie

TG 02

 

Priestorové nároky
Vychádzajúc zo súčasných trendov sa domáce fitness vytvára u pri samotnom projektovom zámere, ktorého súčasť veľakrát tvorí aj domáce wellness. Ideálne je však vyhradiť samostatnú, dobre presvetlenú miestnosť s dostatočným prísunom čerstvého vzduchu. Ďalšou výhodou je, ak fitness možno prepojiť s terasou a počas letných mesiacov na ňu umiestniť trenažéry pre aeróbne cvičenie, prípadne aj ľahké fitness vybavenie, napríklad univerzálnu lavičku, lavičku na precvičenie svalstva brucha, jednoručné činky a podobne.

 

TG 03

 

Ak bude fitness využívať väčšia časť rodiny, treba zobrať do úvahy aj fakt, že bude určené pre obidve pohlavia. Vtedy sa oplatí vyčleniť na tento účel samostatnú miestnosť s plochou od 15 do 25 m2. Každý si však nemôže dovoliť vyhradiť pre fitness zvláštnu miestnosť. Na pohodlný tréning na bežiacom páse, rotopede alebo stepperi môže dobre poslúžiť aj obývacia miestnosť, prípadne spálňa. Často sa práve obývacia miestnosť stáva ideálnym miestom na tréning. Spája totiž príjemné s užitočným, pretože počas cvičenia ste v kontakte s ostatnými členmi rodiny, najmä deťmi, alebo na spestrenie tréningu využívate televíziu. Spoločnosť Technogym ako svetový líder v oblasti fitness prišla v rámci inovácii s vybavením, ktoré vám umožní precvičiť si celé telo na ploche iba 5 m2.

 

TG 04

 

Domáce fitness vybavenie
Pri výbere vhodného fitness vybavenia je dôležité vopred určiť, na aký účel má fitness slúžiť. Či má riešiť aj posilňovanie alebo aeróbne kondičné cvičenie ‒ teda či je jeho cieľom spáliť tuky, či skôr nabrať alebo vytvarovať svalovú hmotu. Ak sa rozhodnete pre komplexnosť, mali by ste zvoliť multifunkčné zariadenia s centrálnym závažím, ktoré vám umožnia precvičiť svalstvo celého tela. Tie sú navyše navrhnuté tak, aby biomechanicky viedli k správneho vykonávaniu cviku. Vďaka tomu si cvičením neublížite. Typy multifunkčných strojov, ako je napríklad UNICA Evolution alebo Kinesis, zaberajú minimálny priestor a komplexne precvičia celé telo. Takéto zariadenie sa môže doplniť párom nakladacích jednoručičiek, gumené expandery, polohovaciu lavičku, fitloptu, stojan na kotúče a cvičebnú podložku.

 

TG 05

 

Aeróbne trenažéry, ktoré vám budú slúžiť na rozvoj kondície a spaľovanie tukov, je vhodné vyberať podľa osobných preferencií podľa toho, k akému pohybu najviac inklinujete, napríklad beh, cyklistika, veslovanie, kráčanie po schodoch, korčuľovanie atď. Zaujímavou novinkou je varioeliptický trenažér alebo korčuliarsky trenažér Wave. Spoločnosť Technogym, vychádzajúc z potrieb domáceho behania s malými priestorovými možnosťami, vyvinula bežiaci pás Run Spazio Forma, ktorý sa po cvičení dá ľahko zložiť. Tak zaberie menej ako jeden meter štvorcový miesta.

 

TG 06

 

Čo by nemalo chýbať...
Na docielenie maximálneho komfortu počas domáceho cvičenia by nemali chýbať dôležité maličkosti, akými sú polička alebo odkladací stojan na uteráky, stolík na pitný režim či osobná váha, zrkadlo na spätnú kontrolu počas cvičenia, hudobné ozvučenie, napäťová zásuvka na napájanie aeróbnych trenažérov alebo TV. Rovnako dôležitou súčasťou domáceho fitness je aj podlahová krytina. Zo skúseností sa najviac osvedčili parkety z masívneho dreva, záťažový koberec alebo špeciálne vyvinutý polyuretánový povrch.

 

TG 07

 

Technogymstore ako autorizovaný predajca na Slovensku, ktorý ponúka celý rad fitness a kardiozariadení pre domáce, ako aj verejné využitie, je vaším partnerom pri výbere aj kompletnom 2D či 3D návrhu, takisto vám odporučí najvhodnejší koncept. Vytvárame návrhy šité na mieru pre každý druh priestoru s prihliadnutím na interiér, dizajn, priestorové nároky, požiadavky používateľov, akceptujúc architektonické danosti a vytvárajúc projekty domácich fitness, v ktorých sa výsledok snúbi s príjemným zážitkom.

 

TG banner

 

zdroj: Technogymstore.sk

 

 

 

Pin It