23.7.2014

 

Nechajte sa rozmaznávať. Prím vo vašom interiéri totiž budú hrať materiály prebúdzajúce hmatový vnem a zvádzajúce k dotyku.

 

nadotyk 01

Vankúšová sedačka NOVA (340) posúva kvalitu leňošenia ešte ďalej. Vďaka prevratnému mechanizmu ju možno zmeniť na ležadlo, či dokonca na lôžko. Dvojsedačka aj kreslo majú k dispozícii podnože v čiernom, striebornom alebo chrómovom vyhotovení a veľké množstvo látkových alebo kožených poťahov (vyrába Rolf Benz, predáva ZENO).

 

Huňaté povrchy a chumáče ovčej vlny, ľahkosť páperia, jemnosť semišu či hodvábu a dokonalú hladkosť kože bude podčiarkovať kombinácia príjemných teplých aj neutrálnych tónov ako béžová, lotosový kvet, ružová, krémová káva, srnčia, levanduľová, biela či sivá. Hra svetla a tieňa sa bude vynímať na skulpturálne tvarovaných dizajnových formách v nenápadných odtieňoch, zato s nespočetnými nuansami a tónmi, akými sú farba travertínu či antracitu, svetlofialová, modrosivá, strieborná alebo kovová hnedá.

 

nadotyk 02

 1. Povrch vankúša pokrýva reliéf z drobných štvorlístkov (predáva Next). 2. Stolička D5 môže byť vyhotovená v koži alebo v látke (vyrába Hülsta, predáva Merito). 3. 4. Lampa Bloom od Ferruccia Laviana pozostáva z množstva „kvitnúcich" kryštálikov, ktoré krásou pripomínajú muránske sklo a finálnym vyhotovením artefakt z rockovej opery (vyrába Kartell). 4. Séria Autumn Vases vyvoláva dojem, akoby v nej na okamih zamrzol kúsok prírody (dizajn Roche Bobois).

 

nadotyk 03

Luxusná kolekcia textílií Shadow Mountain vytvorí dramatické pozadie každej horskej chaty (vyrába Zinc Textile, predáva Beautiful Homes). Vľavo look z letnej kolekcie 2014 módneho domu Daks, vpravo looky z prehliadky Moschino.

 

nadotyk 04

1. Sedacie vankúše Mandarinas navrhla Elena Castano López a vyrábajú sa technikou, aká sa používa pri produkcii bielizne (vyrába Sancal). 2. Organické antropomorfické kreslo Lou Reed z dielne Philippa Starcka vzbudzuje toľko dôvery, až máte chuť pritúliť sa k nemu. 3. Vznášať sa na obláčikoch sa môžete pri oddychu na pohovke Cloud od Marcela Wandersa (vyrába Moooi). 4. Komoda Cubus Pure spája prirodzenú nedokonalosť kresby prírodného dreva s chirurgickou čistotou skleneného obloženia (vyrába TEAM7, predáva ZENO).

 

text: Anna Salvová
foto: archív firiem

 

Článok bol uverejnený v magazíne Top trendy v bývaní 2014.

 

 

 

Pin It