13.3.2015

 

 

Pripravili sme pre vás prehľad toho najlepšieho, čo ponúka aktuálna výstava Nábytok a bývanie 2015. Navštíviť ju môžete aj cez víkend!

 

Stálica slovenského trhu
Za vyše 20 rokov pôsobenia sa spoločnosti Domark podarilo vybudovať značku, ktorá je známa svojím nadčasovým dizajnom a perfektným remeselným spracovaním. Nie nadarmo sa hovorí, že krása tkvie v detailoch. Vždy optimisticky naladený Miroslav Marko nás previedol po expozícii, ktorá patrí tradične k tomu najlepšiemu, čo slovenský trh ponúka. Jednou z predstavených noviniek bola posteľ, ktorá vychádza z dizajnu sedacej súpravy COCO. Našu redakciu zaujali aj systémy stolíkov, ktoré sa skladajú do hviezd – stolíky sú buď okrúhle, alebo hranaté. Poslednou vystavenou novinkou bola sedacia súprava JILL CLUB, ktorá má inovovanú podrúčku. Vďaka tomu sa podarilo vytvoriť uzavretejšie klubové sedenie pri väčšej hĺbke sedu. Sedacia súprava sa tak hodí aj do hotelov, klubov či banketových miestností.
Kde: hala M3, stánok č. 14

 

Domark 2

 

Domark 4

Riaditeľ spoločnosti Domark, Miroslav Marko

 

Domark 1

 

Domark 3

 

Kuchyňa, ktorú ocenili aj odborníci
Jednou z tvárí, ktorú je v Nitre vidieť pravidelne, je Samuel Kořínek stojaci za značkou Createc. Výrobca zo Zvolenskej Slatiny sa každoročne prezentuje niečím novým. Minulý rok premiérovo predstavil kuchyňu, na čo nadviazal tento rok ďalším kuchynským modelom. Podarilo sa mu zladiť jaseňovú dyhu s pracovnou doskou CORIAN, čím sa dosiahol pekný nenásilný kontrast materiálov aj farieb. Tento počin nakoniec ocenila aj odborná porota výstaviska. V ďalšej časti expozície firmy návštevníci obdivovali špeciálny šatník s neštandardnou výškou 2,6 m so špeciálnym kovaním. Netradičný materiál na dverách šatníka imituje kožu leguána. Šatník je vo vnútri v plnej výbave, čo sa týka osvetlenia aj kovania. Spálňovú časť dopĺňa posteľ, ktorá zaujme detailmi, ako sú šikminy, podnož a mierne vyosené atypické čalúnenie. Ako nám prezradil Samuel Kořínek, ďalšou novinkou je zastúpenie firmy so sedačkami z juhu Talianska.
Kde: hala M3, stánok č. 19

 

Createc 1

 

 

Createc 3

Riaditeľ spoločnosti CREATEC, Samuel Kořínek

 

Createc 2

 

Nová lahôdka z Francúzska
Spoločnosť K. L. Design nám vo svojej expozícii dala ochutnať kúsok Paríža, keďže nám naservírovala ďalšiu ikonickú lahôdku. Popri tradičných dizajnových značkách, ako napríklad Vitra, Rolf Benz či TEAM7, do svojho portfólia od marca pridružila aj sortiment francúzskej spoločnosti FERMOB. Pod týmto názvom hľadajte originálne typy záhradných sedení, stoly, ležadlá, lavičky a ďalšie prvky do exteriéru, ktoré ozvláštnia každý exteriér. V expozícii ZENO predstavili napríklad preslávenú stoličku Bistro, ktorá sa stala neodmysliteľnou súčasťou kaviarenských exteriérových sedení veľkých metropol, predovšetkým Paríža, kde sa pred 125 rokmi zrodila spolu s Eiffelovou vežou.
Kde: hala M3, stánok č. 3

 

kldesign1

 

kldesign2

 

kldesign3

 

Tapeta od fotografa National Geographic
V expozícii spoločnosti Artica Décor – Inportante z Dunajskej Stredy vládne po celé dni veľmi živá a veselá atmosféra. Na svoje si tu prídu všetci, ktorí hľadajú ozvláštnenie pre svoje steny. Firma ponúka exkluzívnu prehliadku talianskych vinylových tapiet, medzi ktorými sme našli nielen zaujímavé reliéfne vzorky, ale aj exotické zvieracie motívy, ako zebra či žirafa. Stále obľúbené sú však aj rustikálne vzory. Spoločnosť zároveň uviedla novinku – spoluprácu s fotografom National Geographic, Petrom Šulíkom. Záujemcovia si môžu jeho fotografie zakúpiť buď v podobe klasického obrazu vytlačeného na plátne s rámom alebo v podobe veľkoplošnej fototapety. Návštevníci veľtrhu však môžu obdivovať aj nové dekoračné lišty, ktoré pre firmu Orac Decor vytvoril nemecký dizajnér Ulf Moritz. Nemusíte ich pritom použiť len na stenách, ale skrášliť pomocou nich aj stôl či kuchynskú pracovnú dosku. Odporúčame vidieť naživo!
Kde: Pavilón M3, stánok č. 2

 

artica1

 

artica2 artica3

 

artica4

 

Nápady pre kreatívnych
Firma Artica Décor – Inportante si ako spoluvystavovateľa prizvala spoločnosť Kanovits Media. Reklamná agentúra s tlačiarenskými strojmi, ktoré nemá nikto iný na Slovensku, ponúka špeciálne služby. Na veľtrh prišla hlavne pritiahnuť pozornosť kreatívnych ľudí. Fototapety tlačia vo firme Kanovits na rôzne materiály, sústredia sa však na kvalitné materiály z Nemecka. Steny ich expozície boli pokryté tapetami s pigmentovou tlačou na báze latexu. Tieto farby vynikajú tým, že majú zdravotnícky certifikát a nevyparujú sa z nich riedidlá. Nový tlačiarenský stroj umožňuje tlačiť v šiestich farbách, vďaka čomu sú farebné tóny ešte žiarivejšie. Firma nám prestavila aj novinku pre tento rok – laserový výsek papiera rôznych organických látok. Táto technológia je využiteľná napríklad pri svadobných oznámeniach, obálkach kníh, jedálnych lístkoch či vizitkách. Okrem papiera sa dá laser použiť aj na spracovanie textílie, plexiskla, umelých hmôt či dreva.

Kde: hala M3, stánok č. 2

 

Kanovits 1

 

Kanovits 2

 

Kanovits 3

 

pripravili: Sláva Štefancová, Anna Salvová, Monika Domeniková
foto: redakcia

 

 

Pin It