13.7.2015

 

 

purginova dispozicia

 

Majitelia dvojizbového bytu kládli hlavný dôraz na možnosti úložného priestoru, avšak, na druhej strane nechceli byt preplnený nábytkom.

 

Vzhľadom na malú rozlohu bytu, najmä kuchyne a kúpeľne, zvolila dizajnérka svetlé farebné ladenie. Podlahu v celom byte pokryli svetlé parkety z kvalitného laminátu vo vyhotovení jasan bledý a doplnili ju svetlé steny i nábytok vo svetlých farbách. Na chodbe so stropným bodovým LED osvetlením navrhla autorka praktický vstavaný šatník na mieru s posuvnými dverami po stranách, pričom v stredovej časti si našlo miesto rýchle vešanie i lavica so zásuvkou, v ktorej je priestor na odkladanie topánok. Nad vešiakom sa nachádza skrinka s výklopnými dvierkami.

 

Kuchyňa
Pôdorys kuchynskej linky, ktorej vyhotovenie kombinuje vanilkovú, sivú a zelenú farbu, je navrhnutý do tvaru písmena „U". Vrchné skrinky siahajú až po strop, zvrchu je šedá rampa, dvierka na vrchných skrinkách tvoria plné otvárateľné v kombinácii s výklopnými, ktoré sú zasklené v hliníkovom ráme. Pod nimi je v spodnej časti osadená indukčná varná platňa a zabudovaná elektrická rúra. Pod vrchnými skrinkami je aj digestor s uhlíkovým filtrom v úrovni varnej platne. Pracovná plocha je osvetlená LED podsvietením. Na stene nad pracovnou doskou je obklad zo skla Lacobel v zelenej farbe. Po pravej strane pod oknom sa po celej dĺžke tiahne pracovná doska, pod ktorou sa v rohu kuchynskej linky nachádza výsuvný úložný systém, ďalej pokračuje skrinka so zásuvkami. Na tejto strane ponúkla dizajnérka aj možnosť stolovania, nad ktorým možno umiestniť stropné závesné lampy. Takto vznikla aj veľká pracovná plocha po celej pravej strane kuchyne. Naľavo zabudovaná chladnička je spolu s ostatnou úložnou časťou, ukrývajúcou práčku aj mikrovlnnú rúru, orámovaná šedou doskou, ktorá plynule nadväzuje na pracovnú dosku. V rohovej časti je situovaný výsuvný rožný úložný systém.

 

chodba_kuchyna_01.jpg chodba_kuchyna_02.jpg chodba_kuchyna_03.jpg chodba_kuchyna_04.jpg chodba_kuchyna_05.jpg chodba_kuchyna_06.jpg chodba_kuchyna_07.jpg chodba_kuchyna_08.jpg

 

Obývačka
Vzhľadom na to, že táto miestnosť má v byte najväčšiu plochu, má obývačka nielen spoločenské využitie, ale možno ju využiť aj ako pracovňu, ktorej zariadenie je jednoduché a praktické. Tvorí ju sektorový nábytok, vyskladaný zo stolíka a úložného regálu do kompaktného funkčného celku. Oddychová obývacia časť je zariadená tiež jednoducho. Rozkladacia pohovka v tvare písmena „L" ponúka dostatok miesta na sedenie aj pre hostí, pričom ju dopĺňa taburet, ktorý sa dá podľa potreby premiestniť. Obývačku zútulňujú rozličné doplnky, ako sú koberec, luster či jednoduchá záclona, ktorá zbytočne neuberá z denného svetla. Konferenčný stolík má skryté zásuvky, vďaka čomu tiež poskytuje dostatok úložného priestoru. Sklo pôsobí vzdušným dojmom a stolík tak napriek svojej veľkosti nepôsobí robustne.

 

Spálňa
Nábytok v spálni, vyrobený na mieru, je situovaný naproti manželskej posteli. Pozostáva z dvoch rovnakých samostatne stojacích skríň s dvoma otvárateľnými dverami, medzi ktorými je umiestnená komoda so zásuvkami, nad ňou je zrkadlo. Nočné stolíky majú zásuvku, ale aj otvorenú spodnú časť na ukladanie časopisov či kníh, ktoré sú takto komfortne na dosah z postele. Na nočných stolíkoch môžu byť nočné lampy, ktoré slúžia zároveň ako dekoračný prvok. Celá miestnosť je primárne osvetlená lustrom v strede nad manželskou posteľou, ktorá je celočalúnená v textilnom vyhotovení, s výrazným čelom postele a s úložným priestorom pod roštami z oboch strán lôžka. Spálni dodáva útulný nádych fototapeta za čelom postele, ale aj jemné ľahké záclony.

 

obyvacka_spalna_01.jpg obyvacka_spalna_02.jpg obyvacka_spalna_03.jpg obyvacka_spalna_04.jpg obyvacka_spalna_05.jpg obyvacka_spalna_06.jpg obyvacka_spalna_07.jpg

 

Purgiňová ZuzanaZuzana Purgiňová (38)
Absolventka kurzu Interiérového dizajnu v Alfa Education študovala pôvodne obchod a podnikanie na obchodnej akadémii, vždy ju však veľmi zaujímal dizajn, preto sa rozhodla ísť týmto smerom. Už počas štúdia sa podieľala na niekoľkých projektoch návrhov interiéru pre rodinu a známych. Interiérovému dizajnu sa aktívne venuje už druhý rok a na konte má realizácie celých bytových priestorov, ale aj kuchýň, obývačiek, spální, detských izieb, či exteriérov; záhrad a terás. Aktuálne externe spolupracuje s nábytkárskou firmou.

 

pripravila: Sláva Štefancová
vizualizácie: Zuzana Purgiňová

 

 

Pin It