27.12.2015

Dvojizbový byt v Dúbravke je dôkazom, že vkus nesúvisí s peniazmi a že aj s malým rozpočtom môžete vyčarovať z prázdneho priestoru šarmantný a svieži domov. Dizajnový „dvojizbák“ za päťtisíc? Je to možné!

yit tammi 01

Prezentačné byty obvykle zariaďujú profesionálni architekti. Výsledky sú možno dych berúce, no často pre obyčajných ľudí nedostupné. Developer YIT sa preto pri zariaďovaní prezentačného bytu v novostavbe Tammi Dúbravka rozhodol vžiť do kože mladého páru, ktorý si tu kúpil byt. „Práve ste si vzali hypotéku a neostalo vám dostatok financií na zariadenie bytu. Alebo si to aspoň myslíte. Chceli sme ľudom ukázať, že aj so skromným rozpočtom je možné vytvoriť zaujímavý interiér tak, že pri kolaudácii s priateľmi nebudete sedieť na paletových doskách,“ povedala Renáta Zaťková zo spoločnosti YIT.

yit tammi 02

Severský dizajn je pre každého
Developer oslovil pri zariaďovaní bytu tri blogerky, ktoré sa venujú interiérovému dizajnu. Tri mladé dievčatá mali dva mantinely – rozpočet a severský štýl. Proces zariaďovania navyše prebiehal aj interaktívne. Prostredníctvom facebookovskej stránky projektu mohli ľudia hlasovať o tom, aká sedacia súprava bude kraľovať obývačke, aké svietidlo skrášli spálňu a aký vešiak ozdobí vstup do bytu. „Bolo to dobrodružné a tak trocha napínavé. Práca s obmedzeným rozpočtom bola výzvou,“ prezradila Babô (Barbora Babocká), ktorá spravuje blog featherstodust.com. Interiér bytu sa dievčatá snažili usporiadať tak, aby vynikla veľká plocha obývacieho priestoru, no zároveň byt rozčlenili na logické zóny. Spálňa je naopak útulná a ukrýva množstvo úložného priestoru.

yit tammi 03

yit tammi 04

Zaujímavé a efektné detaily
Severský dizajn, to sú najmä svetlé materiály, drevo, decentnosť, geometrické tvary a vzory. Elegancia, ktorá má neprávom povesť drahej a nedostupnej. „V skutočnosti to nie je pravda – umenie severského bývania tkvie v detailoch,“ doplnila blogerka Babô, ktorá mala vo vzorovom byte na starosti obývačku. „Ak sa vám páči výrazný koberec, nepotrebujete výraznú sedačku. Ak chcete extravagantné svietidlo, voľte jednoduchý jedálenský stôl,“ dodala. Pocit domova umocňujú detaily – príjemná modrá stena pri kuchynskom kúte oživuje inak jednofarebný základ a umne rozmiestnené rastliny dodávajú interiéru príjemné svieže akcenty a funkčne rozdeľujú otvorený priestor.

yit tammi 05

yit tammi 06

yit tammi 07

yit tammi 08

Bývanie na dosah prírody
Nízkoenergetický projekt Tammi Dúbravka je inšpirovaný fínskym štýlom bývania, a to nielen dizajnom vzorového bytu, ale aj lokalitou. „Dobré bývanie je v severských krajinách definované okrem iného blízkosťou prírody. Dúbravka je časť s najzachovalejším životným prostredím v hlavnom meste,“ doplnila R. Zaťková. Preto YIT práve v Dúbravke stavia už svoj druhý projekt. Na dosah je krásna oblasť Devínskej Kobyly, turistické a cyklistické trasy zasa výletníkov dovedú do nádherných lesov Malých Karpát. V kombinácii s výbornou občianskou vybavenosťou ide naozaj o jedno z najpríjemnejších miest na život v rušnej Bratislave. Dôkazom je nakoniec aj počet predaných bytov v Tammi Dúbravka – v prvá etapa projektu je skolaudovaná a v predaji sú posledné byty. V lete však odštartoval predaj druhej etapy. „Ak pôjde predaj tak rýchlo ako pri prvej etape, za chvíľu sa ‚zapráši’ aj po dvojke,“ s úsmevom varovala R. Zaťková. Sever je v novostavbe prítomný aj vďaka spoločným saunám typickým práve pre škandinávske krajiny. Fínska a infra sauna, ktoré bude spravovať správca bytového domu, budú k dispozícii všetkým obyvateľom etapy. Novinkou je aj online služba pre klientov YIT v podobe susedskej „sociálnej siete“ YIT PLUS určenej na komunikáciu medzi susedmi, správcom a developerom. Jej súčasťou je aj partnerská sekcia, kde klienti môžu využívať zľavy a výhody pripravené len pre nich. „Aj to je kúsok fínskeho prístupu, ktorý na Slovensku ešte nie je zaužívaný. Starostlivosť o zákazníkov totiž pre nás nekončí podpisom zmluvy. Chceme ponúknuť našim klientov viac.“ popísala obsah portálu YIT Plus Renáta Zaťková.

yit tammi blogerky

Blogerky (zľava) Babô (Barbora Babocká), Rebeka Dostálková a Jarmila Jenčová.

text: YIT, Sláva Štefancová
foto: YIT, archív blogeriek

Celý článok aj s odporúčaniami blogeriek si môžete prečítať v magazíne SaB november/december 2015.

 

 

Pin It