Rodina pána Jaroslava bývala v bytovke so štyrmi bytmi. Keď sa začalo rokovať o ich odpredaní do osobného vlastníctva, nastali medzi nájomníkmi nezhody, ktoré urýchlili rozhodnutie bývať vo vlastnom dome, najlepšie so záhradou.IMG 2937

Prečo ste sa rozhodli nechať si postaviť dom na kľúč ? Stavanie svojpomocne Vás nelákalo?
Vzhľadom k veľkému pracovnému vyťaženiu a častej práci v zahraničí bola pre nás možnosť nechať si dom postaviť na kľúč jediným a najlepším riešením. Stavať dom svojpomocne nás nelákalo, chýbali nám skúsenosti a tiež by sme si predĺžili dobu výstavby.

Vedeli ste hneď aký dom chcete ? Čo Vám pomohlo sa rozhodnúť?
Uvažovali sme aj o drevostavbe, dokonca sme už mali vybranú aj stavebnú spoločnosť na jej realizáciu, ale vo finále vyhral projekt murovaného domčeka od spoločnosti Ekonomické stavby. Naše rozhodnutie prikloniť sa k stavbe murovaného domu asi najviac ovplyvnilo používanie rokmi preverených technológií a množstvo už zrealizovaných murovaných domov od tejto spoločnosti.

Kde ste našli kontakt na ES a prečo práve ES?
Kontakt na ES sme našli na internetových stránkach, kde nás predovšetkým zaujali typizované domčeky s možnosťou stavby na kľúč.IMG 2946

Na prvé stretnutie so zástupcami ES ste išli už s konkrétnou predstavou, ako by mal Váš dom vyzerať, alebo ste vyberali z hotovej ponuky v katalógu ? Ktorý projekt Vás najviac oslovil?
Dom sme si vyberali z ponuky katalógu, kde sme sa k jednotlivým projektom dozvedeli všetky pre nás potrebné informácie a po ich vyhodnotení a zvážení všetkých pre nás dôležitých aspektov, predovšetkým celkovej ceny domu a výšky mesačnej splátky, sme sa rozhodli pre realizáciu projektu rodinného domu "Petra."

Ste jedni z tých ľudí, ktorí vďaka pracovnému vyťaženiu majú málo voľného času, preto ste uvítali, keď Vám ES ponúkli vybavenie stavebného povolenia úplne zadarmo?
Rozhodne áno. Vzhľadom k nášmu pracovnému vyťaženiu, častým pobytom v zahraničí a časovej náročnosti takého konania na úradoch, sme boli radi, keď túto záležitosť vzali Ekonomické stavby na seba a všetko za nás vybavili.

Ako ste financovali stavbu domu - z vlastných zdrojov, z hypotéky alebo ste využili niektoré z ponúk finančného programu ES?
Stavbu domu sme financovali z hypotéky.IMG 2932

Pri spracovaní detailného rozpočtu ste mali hneď jasno napríklad aký druh strechy alebo aký typ obvodového muriva použiť, alebo ste si nechali poradiť od ES?
S výberom materiálov a technológií sme si nechali kompletne poradiť od odborníkov z ES, už vzhľadom k ich dlhoročným skúsenostiam so stavbou murovaných rodinných domov, z ktorých niektoré sme mali možnosť vidieť na vlastné oči.

Sledovali ste stavbu domu aj mimo plánované odovzdanie jej jednotlivých etáp a ako často ste na nej boli?
Samozrejme, že sme sledovali stavbu domu aj mimo plánovaných odovzdaní jednotlivých etáp, predovšetkým preto, aby sme sa uistili, že sú naše investované peniaze v správnych rukách. Prípadné nezrovnalosti, otázky ohľadom stavebných postupov a použitých technológií sme ihneď konzultovali s manažérom stavby, ktorý nám vždy všetko ochotne vysvetlil.

Dom je hotový, ako ste si zvykli na novej adrese?
V žiadnom prípade by sme sa nechceli vrátiť do nášho skoršieho bytu. Problémy s užívaním spoločných priestorov a opakujúce sa hádky s ostatnými nájomníkmi nám naozaj nechýbajú. Bývanie vo vlastnom dome s veľkou záhradou, posedenie na terase v hojdačke, grilovanie s pohľadom na jazierko a kúpaniu sa vo vlastnom bazéniku sa jednoducho nič nevyrovná.

Technické údaje:
Realizácia : Ekonomické stavby, s. r. o.
Názov domu : Petra
Dispozičné riešenie : 5+1+G
Zastavaná plocha : 105 m2
Úžitková plocha : 144 m2
Okná : plastové
Strešný plášť : bramac
Podlahová krytina : plávajúca laminátová podlaha
Dvere : fóliované , zárubne : obložkové
Kúrenie : plynový kotol

Pin It