PH139605

 

17 svetových dizajnérov sa spojilo, aby spolu vytvorili hravú, farebnú, funkčnú a navyše udržateľnú kolekciu bytových doplnkov a nábytku. Jedna z dizajnérov, Fínka Iina Vuorivirta, nám porozprávala o kolekcii, jej inšpirácii a filozofii počas návštevy Bratislavy.

„Pre mňa ako dizajnérku bolo výzvou vytvoriť niečo, čo bude jedinečné, udržateľné a zároveň dostupné pre každého,“ povedala Iina. Po svojich skúsenostiach s prácou so sklom a keramikou jej bola zverená príprava dizajnu sklenenej vázy, zvlhčovača vzduchu a prenosného termo hrnčeka. Do kolekcie, ktorá dostala názov PS2017 patria tiež produkty ako vešiak na odevy, kreslo, konferenčné stolíky, lampy a iné.

 

PE597115

 

Dizajnovo tvoria veľmi ucelenú kolekciu, ktorá je charakteristická svojou jednoduchosťou, no pritom nadčasovosťou a moderným vplyvom. Inšpiráciou pre mnohé produkty boli práve ikonické kúsky, ktoré sú súčasťou mnohých domov už po dlhé roky, avšak pod taktovkou dizajnérov dostali moderný nádych.

 

PH139215

 

Okrem dizajnovej a funkčnej stránky sa nezabudlo ani na dôležitú časť produktov- udržateľnosť. IKEA túto stránku výroby naozaj prepracovala do najmenších detailov a preto si môžete kúpiť vankúše či periny RODBINKA, ktorých výplň tvoria recyklované plastové fľaše. Medzi použitými materiálmi je tiež bambus, korok alebo nevyužité zvyšky látok, z ktorých vznikol koberec TANUM.

 

Pin It