1

Historický prístav Jaffa v izraelskom meste Tel Aviv je domovom neobvyklého bytu. Ten sa nachádza v starobylej stavbe s typicky klenutými stropmi. Táto dispozícia poskytla ideálny priestor na prepojenie histórie s moderným svetom. Naplno to využil architekt Pitsou Kedem.

Budova sa nachádza v najstaršej časti mesta, no jej onteriér bol pretvorený v modernom duchu. Avšak pôvodná stavba poskytla sťažené podmienky na kreatívne pretvorenie objektu. Klenuté stropy, tmavé miestnosti a výškové rozdiely podláh boli pre architekta výzvou. Tomu sa nakoniec podarilo vytvoriť jedinečný dizajn, ktorý je prepojený svetelnosťou a moderným prístupom. Priznané kamenné stropy kontrastujú s čistými bielymi stenami a moderným nábytkom, zatiaľ čo kovoé konštrukcie mreží či nábytku a dekorácií opäť nadväzujú na históriu budovy.

 

5

9

 

Výškové rozdiely podláh boli vyrovnané a niektoré boli využité na efektné členenie priestoru. Klenuté stropy, ale aj dvere a okná sú netradičným spoestrením inak moderného interiéru. Veľkometrážne okná navyše poskytujú upokojujúci výhľad na rozbúrené more, ktorý sa vám naskytne z obývačky.

 

Foto: archív architekta

Pin It