Mnohí z nás podľahli škandinávskemu dizajnu do takej miery, že sa v tomto duchu nesú celé domácnosti. Aké však sú najnovšie interiérové trendy podľa severanov?

Sivé steny

Sivá na stenách sa stala už akýmsi must-have pri škandinávskej dizajnovej filozofii. Nebojte sa jej ani vy, správne zvolený odtieň dokáže urobiť s priestorom divy.

6

 

 

Šatník ako dekorácia

Čo by ste povedali na otvorený šatník, ktorý poslúži ako dekorácia? Práve takýto element v interiéri je na vzostupe.

1

 

 

Tyrkysové kontrasty

Aj keď sú škandinávci majstrami jednoduchosti, tentokrát siahajú aj po kontrastných farbách. Tyrkysovou rozbijú monochromatický interiér, dodajú mu svetlo a ľahkosť.

3

 

 

Grafické kalendáre

Jednoduché a efektné spestrenie každého interiéru predstavuje práve grafický kalendár, ktorý sa nesie v čistom, minimalistickom duchu.

5

 

 

Kožený nábytok

Ak ste si pod týmto pojmom predstavili masívne kožená kreslá ako z klubovej knižnice, ste na omyle. Škandinávsky dizajn uprednostňuje minimalistické, nenápadné kúsky, ktoré využívajú jemné kusy kože.

2

 

 

Lepiaca páska

Vedeli by ste si predstaviť požiť lepiacu pásku ako dekoráciu? Pri lepení plagátov dokáže byť netradičným spestrením. Vyzerá to tak, že tento trend sa stane jedným z najobľúbenejších škandinávskych prvkov pri dekorovaní a navyše je finančne nenáročný.

8

 

 

Prúžkované doplnky

V monochromatickom duchu ostávame aj pri doplnkoch. V nich sa zamerajte na štruktúru, potlače. Ideálnym vzorom sú však prúžky, ktoré opäť zdôraznia váš minimalistický prístup.

7

 

 

Papierové svietidlá

Masívne papierové lampióny sa opäť vracajú do módy. Vyberajte si ich však opatrne a tie skutočne veľké umiestnite do priestranných izieb.

4

Pin It