Pes skúša zubami pevnosť vašich nových lodičiek, ratolesť sa jeduje pri obúvaní a do toho všetkého na vás spadne asi desať kabátov a búnd. Bežná scénka, ktorá sa pravidelne odohráva vo vašej predsieni? Ide to aj jednoduchšie! Pozrite sa, ktoré botníky a vešiaky vám uľahčia ranné vypravovanie z domu. A poradíme aj, ako zariadiť predsieň, v ktorej sa sotva otočíte. 

 

predsien so zrkadlom

 BUTLERS, Zdroj: https://favi.cz/inspirace/album/2576-chodby-a-predsine/19051

 

Predsieň pre veľkáčov aj malkáčov

Deti si rady upracú svoje zvršky a topánky, len im pre to musíme pripraviť zábavné podmienky. Tenisky si vyberú i uložia na miesto, obzvlášť keď vidia, že patria do otvoreného botníka. Detské kabátiky nepotrebujú silný háčik. Stačia im len ľahké nástenné vešiaky z plastu alebo kovu.

 „Vešiačiky pripevnite do úrovne ich očí. Deti potom ľahko dočiahnu na svoj kabátik alebo bundičku a zvládnu sa obliecť samy,“ radí Marienka z vyhľadávača nábytku Favi.sk: „Motivujte ich k samostatnosti. Každý si chce zavesiť bundu sám, keď jeho vešiak vyzerá ako obľúbená rozprávková postavička alebo predmet.“

Ranné vypravovanie do škôlky bude menej hektické, ak máte dieťa kam posadiť. Lavicu na sedenie pri obúvaní oceníte aj vy, najmä ak prídete uťahaní z práce. Výšku zvoľte tak, aby sa vám príjemne dosadalo. Že nemáte v predsieni na lavicu dosť miesta? Zvoľte botník, na ktorý sa dá posadiť. Ani kúsok priestoru tak nepríde nazmar.

 

botniky pre predsien

 

Botníky, ktoré topánky zachránia aj pred tesákmi

Psíkom asi ťažko vysvetlíte, že vaše nové topánky nie sú na hranie. Topánky preto radšej dávajte do uzatvárateľnej topánkovej skrinky. „V malej predsieni využijete botník, ktorý kombinuje lavicu i uzatvorený úložný priestor. Nestrácajte čas prehľadávaním obchodov. V nábytkovom vyhľadávači zadajte, čo potrebujete. A on vám nájde nielen presne to, čo hľadáte, ale i aktuálne zľavy,“ radí Marienka z Favi.sk.

Ostatné drobnosti sa dajú uložiť na vešiakový panel. Pridajte krabice alebo boxy na hornú poličku. Schováte sem všetky šály a čiapky, ale i veci na venčenie. V predsieni tak budete mať pripravenú vôdzku, igelitové vrecúška a hračky pre psa. Už len nezabudnúť kľúče a ide sa do lesa!

 

botniky drevene

 

Topánky pre stonožku

Máte doma topánok ako pre stonožku? Všetky ich uložíte do veľkej topánkovej skrine. Myslite ale na to, aby ste medzi jednotlivými topánkami nechali priestor. Musí sa do nich dostať vzduch. V malej predsieni isto oceníte vstavanú skriňu. Zmestia sa do nej ramienka na kabáty, ale tiež prehľadný plastový botník s otvorenými policami.

Pod lavicu si pripravte pár kúskov obuvi, ktorú nosíte najčastejšie a hodí sa skoro ku všetkému. Skrátite si tak ranné vypravovanie do práce. Aby vám lodičky či poltopánky robili radosť čo najdlhšie, majte po ruke lyžicu na topánky. Obuv sa neopotrebuje tak rýchlo.

 

 

Pin It