Stodvadsať metrový byt v bytovom dome zo začiatku 20. storočia zostal aj po zásahu architektov tak pôvodný, ako sa to len dalo. Len minimálne zásahy do dispozície a renovované pôvodné časti.

13. 2. 3018

 CIN0734 2000

Ostrieľaní dizajnéri zo štúdia GutGut priestor sfunkčnili atraktívnymi kúskami nábytku a pritom ho ponechali vzdušný a veľkorysý. Byt v centre Bratislavy si do veľkej miery zachoval pôvodnú dispozíciu.

Jadrom tejto domácnosti sa stala kuchyňa. „Je priamo prístupná z pavlače, čo ju robí súčasťou života so susedmi. Je vstupom do bytu, oknom do dvorov vnútrobloku. Náš návrh sa sústredil na vytvorenie novej kuchyne s jedálňou, ktorá vznikla spojením pôvodnej vstupnej chodby a starej kuchyne. Ako odkladací priestor slúži skriňa "kredenc" so vstavanou chladničkou, mrazničkou, umývačkou riadu a funkčnými dverami s policami,“ opísali svoj návrh architekti Lukáš Kordík, Štefan Polakovič a Samuel Zeman

Pôvodne najväčšiu izbu orientovanú do ulice aj dvora rozdelila nábytková stena so šatníkom. Vznikla tak nová spálňa rodičov a pracovňa.

 CIN6992 2000

IMG 6550 800

 CIN0927 2000

GutGut Gross 4DV PhotoPeter intalan 4000px 4000

GutGut Gross 4DV PhotoPeter intalan 4000px 0677 2670

Webp.net gifmaker 1

gutgut Gross 5000px 7587 2000

gutgut Gross 5000px 7717 2000

text: bk

foto: Peter Čintalan, Juraj Chlpík, gutgut