13. 6. 2018

Mladá pražská rodina s deťmi nechce tráviť svoje spoločné chvíle pri televízore. Keď sa sťahovala do nového domu v rezidenčnom projekte, od dizajnérov požadovali obytný priestor prispôsobený pre stretávanie sa rodiny a priateľov.

0a8602285c151c3c9805d20d045e4abe9594e4ce

Ako s hlavným materiálom pracujú tvorcovia návrhu zo štúdia Flat White s drevenou podlahou, ktorú použili aj na niektorých stenách v spálni a v kúpeľniach. Nadčasový interiér, ktorý nepodlieha módnym trendom, si môžu obyvatelia domu vďaka doplnkom sami prispôsobiť svojej nálade alebo ročnému obdobiu.

8bc90cefc36f65486e06a5c407010ac927749e46

Hlavný obytný priestor navrhli s ohľadom na to, aby sa mohla rodina stretávať a komunikovať spolu. „Sedačky sú orientované pri krbe tak, aby sa ľudia rozprávali, nie sledovali televíziu. Krb sa stal srdcom celého domu a podľa toho je zvolená jeho orientácia. Jedálenský stôl je priestranný a umožní sedenie až osemčlennej skupine. V priestrannej kuchyni dominuje ostrovček obložený prírodným mramorom a zabudovanou varnou doskou s odsávačom. Sedenie pri ostrovčeku je ďalším spoločenským miestom v tomto dome. Vysoká časť kuchyne ukrýva špajzu a voľne nadväzuje na knižnicu v obývacej časti,“ opísali riešenie architekti.

bc707afa50022c9aeb22b0b7f6440825625ff854

V kúpeľniach použili dlažbu betónového vzhľadu, ktorú skombinovali s drevenými stenami s úložným priestorom. Na úložné miesta sa myslí v celom dome. Sú navrhnuté tak, že dom nie je na prvý pohľad preplnený nábytkom.

7b2ff4134b1096de3600ef0881118367e7567e1e

251810cff4a17bfe197581a6fb250d9d1573e577

1ca7c4dbb23224e75f8b4482722120d53947d0fb

d20688ca2f486b5b5307b14a0e24dbe913504534

0cead7c3e720390e65f696670da06d270689239b

77546f1db92398372a5ba620026cde7a2a924061

7f4e484da2cd0f6f59a4dff920b2eab3d2cbc11b

c537cbe4f9ecc40e97b8ccc04e445be451335cb9

fa12b3995f49c04e9724b4899793f4c5a2cb6b1b

f63d78884c82e815f03b34486cc4e16eb67906c4

text: bk, Interier roku
foto: Flat White