15.6.2014

 

Bezpečný a rýchly spôsob varenia ponúka čoraz populárnejšia indukčná technológia. Tá je však na našom trhu dostupná predovšetkým pri vstavaných sklokeramických doskách. Česká značka MORA preto doplnila svoj sortiment o voľne stojace indukčné sporáky.

 

mora indukcia 01

 

Vynikajú nízkou spotrebou energie a naopak vysokou účinnosťou – až 90 % energie sa využije na ohrev dna nádoby. Výhodou je, že indukčná zóna zahrieva len dno nádoby, a nie samotnú dosku. Varenie je tak nielen bezpečné, ale na povrchu dosky sa nič nepripáli. To uľahčuje čistenie a údržbu. Rýchlosť ohrevu je až o 100 % vyššia než na plyne či na sklokeramickej doske s HI-LIGHT zónami. Špeciálna funkcia Sprint na dvoch varných zónach sa postará o rýchle zvýšenie výkonu až na 3,7 kW, čo oceníte predovšetkým pri varení vo väčších nádobách. Riad vhodný na indukčnú dosku musí byť magnetický. Spoznáte ho ľahko - stačí priložiť magnet na dno nádoby.

 

mora indukcia 02 mora indukcia 03

 

Modely indukčných sporákov MORA IS 985 MW (biely) a IS 985 MI (nerez) sa vyrábajú v šírke 50 cm. Nechýba ukazovateľ zvyškového tepla, ani digitálny časový spínač s hodinami. Súčasťou sporákov je multifunkčná rúra s radom praktických funkcií, vrátane programu Water systém, uľahčujúcim čistenie interiéru rúry. Funkcia Cmax zabezpečí rýchly predohrev rúry na zvolenú teplotu. Oproti bežnému ohrevu rúry ušetrí až 50 % času.

 

zdroj: MORA

 

 

Pin It