27.8.2014

 

Staňte sa profesionálmi vo varení na pare. Electrolux totiž prichádza na trh s unikátnou kombináciou spotrebičov, ktoré umožňujú domácu prípravu jedál spôsobom SousVide. Túto metódu varenia využíva vo veľkom viac ako polovica špičkových reštaurácii po celom svete.

 

sousvide 01

 

Maximálna chuť so zachovaním živín
Techniku varenia SousVide tvorí proces pozostávajúci z dvoch častí. V prvom rade treba uložiť ingrediencie do vákuovo tesniaceho vrecúška, utesniť a následne variť v pare pri veľmi nízkych teplotách, v rozmedzí od 54 do 80 stupňov. Takto možno jednoducho pripraviť vysoko kvalitné jedlá bez ohrozenia nutričných hodnôt jednotlivých surovín. Marinády, korenie a bylinky v kombinácii s mäsom alebo rybou, uzatvorené vo vákuovom vrecúšku, zaručia jedlu maximálne naplnenie chuťou. Následné využitie pary počas dlhšej doby varenia umožňuje, aby sa všetky príchute efektívne spojili bez rizika prevarenia. Táto metóda varenia umožňuje pripraviť väčšinu jedál vopred. Používanie vákuového tesnenia dovoľuje predpripravené potraviny odložiť do chladničky či mrazničky a dokončiť jedlo neskôr, vo vyhovujúcom čase. Electrolux prináša nakombinovanú inováciu parnej rúry a vákuového modulu tak, aby pomáhala uchovávať potraviny zdravé a vo svojej pôvodnej nutričnej podobe.

 

sousvide 02

 

Multifunkčná rúra Electrolux s funkciou SousVide
Multifunkčná rúra EOB8956VAX s integrovanou funkciou pary a funkciou SousVide má vnútorný objem 73 litrov. Rúra je vybavená funkciou čistenia parou, takže starosti s ručným umývaním rúry odpadajú. Vďaka mäsovej sonde je jednoduché zistiť, kedy pripravované mäso dosiahlo správnu vnútornú teplotu, bez nutnosti otvárania dvierok rúry. Parné pečenie je možné na troch úrovniach. Program 25 % pary vytvorí vďaka horúcemu vzduchu chrumkavú kôru na hydine a vďaka pare ostane, naopak, vnútro šťavnaté a mäkké. Chrumkavé pečivo dosiahnete s programom 50 % pary a maximum vitamínov, vône a farieb uchováte s programom 100 % pary. Multifunkčná rúra má energetickú spotrebu A- 20 %. Odporúčaná cena modelu je 1 399 eur (vrátane DPH a recyklačného poplatku).

 

zdroj: Electrolux

 

 

Pin It