3.2.2016

Kúpeľňa patrí k najviac namáhaným priestorom v domácnosti. Para, vysoká vlhkosť, ako aj tvorba kondenzátu mimoriadne zaťažujú povrchy kúpeľne, nemenej ako každodenné čistenie týchto plôch. Práve preto je veľmi dôležité, aby boli vybrané vhodné materiály, ktoré použijeme na steny.

interiersklo 01

Sklo v kúpeľni
Väčšina ľudí si myslí, že sklo v kúpeľni sa dá využiť iba pri výrobe sprchových kútov a zrkadiel. Preč s predsudkami – sklo sa dá použiť aj namiesto obkladov, tým získame jednotný, originálny, ucelený vzhľad, ktorý sa hodí do každej kúpeľne. Takéto sklenené obklady majú vysokú estetickú úroveň a oproti bežne zaužívaným materiálom vnášajú do priestoru kúpeľne vzrušujúcu zmenu s možnosťou vlastnej kreácie.

interiersklo 02

Variabilita
Všetky vysnívané alebo obľúbené obrázky, farby, fotky, vzory sa môžu naniesť – natlačiť priamo na povrch skla, čo zaručuje exkluzivitu na najvyššej úrovni a neočakávane silný estetický zážitok. Taktiež, jednofarebné lakované sklá sa vyrábajú v širokej farebnej škále, čo tiež zaručuje nespočetné množstvo variácií, ktoré môžeme použiť pri zariaďovaní kúpeľne. Farba/odtieň sa dá vybrať z RAL vzorkovníka, ktorý je celosvetovo uznávaným štandardom pre stupnicu farebných odtieňov. Navyše, odrazy skla opticky rozširujú aj tie najmenšie kúpeľne.

interiersklo 03

Jednoduchá montáž
Sklo je jediný materiál, ktorý sa dá aplikovať/lepiť aj na pôvodné povrchy v kúpeľni. Nechce sa vám búrať kúpeľňu, respektíve odstraňovať pôvodné obklady? Sklo je riešením aj na tento problém. Montáž prebehne rýchlo a jednoducho, sklo sa nalepí na obklady, potom sa už môžete tešiť z novej kúpeľne.

interiersklo 04

Farebná stálosť
Sklo je trvácny a odolný materiál, jeho farebná stálosť je zaručená aj po rokoch intenzívneho používania/čistenia týchto povrchov. Veľkou výhodou je fakt, že v prípade výmeny, alebo doplnenia sklenených obkladov na ďalšie plochy vždy dostanete tú istú farbu a odtieň ako pri zakúpených prvých sklách. Nemôže sa stať, že sa „už nevyrába“ ten konkrétny typ obkladu, nakoľko aj po desiatkach rokov si môžete dať vyrobiť sklo podľa RAL vzorkovníka.

interiersklo 05

Čistenie
Výhod skla, oproti obkladom, je mnoho. Jednou z nich je aj jednoduchšie čistenie sklenených povrchov, nakoľko nevznikajú žiadne škáry, v ktorých by sa mohli usádzať nečistoty, vodný kameň, zvyšky po sprchových géloch a podobne. Sklá sú ošetrené špeciálnou vrstvou AntiCalc, tým je ich údržba mimoriadne ľahká a poskytujú vysokú odolnosť proti vodným usadeninám. Sklo od firmy INTERIERSKLO je z tohto pohľadu aj najhygienickejšiou voľbou zo všetkých možných alternatív.

Sklenenými obkladmi získate:
Originalitu
Sýte farby
Exkluzivitu
Jednoduché čistenie
Fascinujúci dizajn
Krásne hladké povrchy
Jednoduchú a rýchlu montáž
Bezpečnosť

Pre viac nápadov a inšpirácií navštívte webstránku www.interiersklo.eu.

text a foto: INTERIERSKLO, s. r. o.

 

 

Pin It