18.11.2014

 

Dokonalá harmónia formy a funkcie, skrývajúca sa v nadčasovom dizajne vstavaných skríň, vás jednoducho očarí. Každá vstavaná skriňa je originálnym a jedinečným kusom, ktorý odzrkadľuje vaše potreby. Pod svojim minimalistickým zovňajškom ukrýva detailne premyslenú štruktúru úložných priestorov, využívajúc každý jeden centimeter vnútorného priestoru. Svojimi rozmermi a funkciou sa prispôsobí každému, hoci aj atypickému interiéru. Z praktického a estetického hľadiska, pri súčasnej širokej škále najnovších dekorov, je vstavaná skriňa bezkonkurenčným riešením.

 

Hilkovic 01

 

Čisté, jednoduché línie, otvorený priestor s minimálnym množstvom nábytku, ktorý dýcha voľnosťou a nechá vyniknúť solitérny nábytok – to je trend, ktorý sa udomácnil aj u nás. Všetky byty a domy však nie sú na to stavané. Preto súčasný interiérový dizajn využíva množstvo vstavaných prvkov nielen v kuchyni, ale v celom bytovom priestore, kde sa snaží o praktické využitie každého voľného miesta.

 

Hilkovic 02 Hilkovic 03

 

Nielen na odkladanie odevov
Potrebných či nepotrebných predmetov je v domácnosti nespočetné množstvo. Vstavané skrine sa už nevyužívajú len na odkladanie odevov a ich teritóriom nie je výlučne spálňa, chodba, či detská izba. Pomaly sa rozširujú do celého bytu a pojímajú všetko to, čo nemá byť na očiach. Vo svojich útrobách môžu ukrývať práčku, žehliacu dosku či ohrevný kotol, alebo usporiadane uložené odevy a doplnky, pre ktoré existuje množstvo špeciálnych systémov, ako výsuvný vešiak na nohavice či kravaty a mnohé iné.

 

Hilkovic 04

 

Hilkovic 05Dekory od výmyslu sveta
Vstavaná skriňa je svojimi rozmermi často dominantným prvkom interiéru, ktorý ovplyvňuje jeho celkový vzhľad. Preto je dôležité zvoliť vhodné materiály, ktoré nenarušia, ale, naopak, pozdvihnú požadovanú atmosféru a celkový výraz priestoru. Malé nepresvetlené chodby dokážu opticky zväčšiť zrkadlá a svetlé odtiene. Drevené dekory na ploche celých dvier vstavanej skrine pôsobia veľkolepo a štruktúra dreva pocitovo rozohreje váš interiér. Široká škála dekorov dreva v súčasnosti ponúka typy s hmatateľnou štruktúrou, ktorá je na nerozoznanie od masívneho dreva. Neutrálne farby, ako biela, šedá, čierna a hnedá, nikdy nevyjdú z módy. Ľahko sa kombinujú s inými materiálmi a sú dostupné v rôznych povrchových úpravách vo vysokom lesku, s jemnou 3D ilúziou alebo zamatovo matným povrchom. Ponuka materiálov je naozaj rozmanitá, nájde sa v nej každý, či už extravagantnejší alebo konzervatívny typ. Od farebných skiel cez fototapety, s vlastným motívom, drevené dekory, bambusy, až po koženku či kov.
Vstavaná skriňa na mieru však spočíva najmä v individuálnom prístupe a v riešení vašich špecifických požiadaviek. Je to nábytok, ktorému sa neprispôsobujete. On sa prispôsobí vám, vašim potrebám, vášmu vkusu, životnému štýlu, ale predovšetkým vášmu priestoru.

 

text: Mgr. Art. Zuzana Marcineková

foto: Hilkovič

 

V spolupráci s: https://lacne-skrine.sk/

 

Pin It