18.12.2014

 

Kúrite doma drevom, chcete ušetriť peniaze a zároveň si uľahčiť prácu s nosením dreva a vynášaním popola? Presne takéto požiadavky spĺňa novinka na trhu – Čarovná mriežka od špecialistu na materiály s extrémnou tepelnou odolnosťou.

 

Kinekus mriezka 01

 

Kinekus mriezka 02Čarovná mriežka znižuje spotrebu dreva v sporákoch, kachliach, kozubových kachliach i kozuboch a šetrí tak váš čas, ale najmä peniaze. Ako je to možné? Mriežka je vyrobená zo špeciálnych materiálov využívaných v raketovom priemysle. Vlákna mriežky vytvárajú vysoko priepustnú sieť, vďaka ktorej dochádza k lepšiemu rozloženiu vzduchu prúdiaceho k palivu a tým aj k účinnejšiemu horeniu. To prebieha pomalšie ako pri bežných roštoch. Zároveň cez mriežku neprepadáva rozpadnuté drevo, takže všetko dokonale prehorí a do popolníka padá iba „prach".

 

Obstála aj v testoch
Vedecké testy na prestížnych univerzitách (Cambridge, Nottingham) potvrdili, že pri použití tejto mriežky sa doba horenia predĺži až o 33 percent. Vďaka tomu nie je potrebné tak často prikladať, čo šetrí drevo, prácu s ním a v neposlednom rade aj financie. Mriežka bola v praxi testovaná tri roky – v rôznych systémoch s otvoreným ohňom –, ako sú sporáky, kozuby, kozubové kachle a pod. Pri všetkých testoch sa dosiahli vynikajúce výsledky. Za všetko však hovoria aj skúsenosti ľudí, ktorí túto mriežku používajú (ide o skúsenosti zahraničných zákazníkov, keďže na Slovensku sa mriežka doteraz nepredávala).

 

Napriek počiatočnej nedôvere ku kúsku posplietaných drôtikov (hovoril som si, ako tie môžu ovplyvniť spotrebu paliva), som si Čarovnú mriežku kúpil a jej vplyv na spaľovací proces je ohromný.

          spokojný zákazník

 

Kinekus mriezka 03 biele

1. Čarovná mriežka, 2. rošt

 

Ako sa Čarovná mriežka používa?
Veľmi jednoducho. Z vonkajšieho obalu sa vyberie mriežka, zabalená do bieleho kartónového papiera, a položí sa na rošt tak, aby ho celý prekrývala. Tento papierový obal sa neodstraňuje – slúži ako vaša ochrana. Na mriežku sa nakladie drevo a triesky a tradičným spôsobom sa v peci zapáli oheň. Papierový obal zhorí a na rošte zostane holá mriežka. Čistenie mriežky je jednoduché. Ohnisko sa nechá vychladnúť a mriežka sa môže povysávať vysávačom na popol, prípadne jemne oklepať. Pri manipulácií však buďte opatrní, mriežka môže mať ostré časti.

 

Výhody Čarovnej mriežky:

  • jednoduché a opakované použitie,
  • plná recyklovateľnosť,
  • znižuje emisie CO2,
  • znižuje zanášanie komína,
  • životnosť až 500 hodín,
  • zvyšuje účinnosť horenia,
  • menej paliva znamená úsporu času aj peňazí.

text: Kinekus

foto: Kinekus, Contura

 

 

Pin It