13.7.2015

 

Náš život je plný rozhodnutí, niektoré z nich sú pragmatické a iné na báze emócií. Ideálne však je, keď sú naše rozhodnutia kombináciou oboch pohľadov a snúbi sa v nich náš um, skúsenosti, ale aj srdce. Takýmto súzvukom vlastností je aj podlaha na báze korku.

 

alpod 01

 

Portugalská rodinná firma Wicanders, člen skupiny Amorim, je svetovou jednotkou v inováciách nielen pri pestovaní a zbere kôry dubu korkového, ale predovšetkým v jeho spracovaní. Prináša tak na trh produkty nenapodobiteľnej kvality a výzoru. Silu firmy len podtrhuje skutočnosť, že je jediným dodávateľom produktov na báze korku pre raketoplány. Portfólio ich produktov pre podlahoviny siaha od masívneho prírodného korku až po vysoko sofistikované kombinácie rôznych materiálov. Práve na prelomenie stereotypu, ktorý v nás vytvára pojem korková podlaha, vytvorila firma Wicanders ucelenú myšlienku Corktech. Corktech spája korkovú vrstvu, nosnú vrstvu HDF s certifikovaným zámkovým spojom a integrovanú korkovú podložku. Inováciou tejto technológie je vylúčenie nasiakavých materiálov (na báze drevnej hmoty) z výrobkov. Poslednou novinkou z produkcie firmy je Hydrocork, u nás dostupný v parketových centrách Floorexperts.

 

alpod 02 alpod 03

 

Spojenie emócií a rozumu
Hydrocork je podlahovina na báze 3-milimetrového korkového jadra s unikátnym zámkom vytvoreným priamo z korku, vinylovou pohľadovou vrstvou a vinylovým protiťahom. Veľmi ľahko sa udržiava, je vysoko trvácny, zároveň príjemne udržuje teplo, je pružný a v neposlednom rade sa vyznačuje vysokou pohľadovou kvalitou, ktorá veľmi verne imituje prírodný povrch. Imitácia je tak dokonalá, že reliéf presne kopíruje predobraz dekoračnej vrstvy, a tak sú všetky charakteristické prvky dreva ako letokruhy, hrče a praskliny poľahky hmatateľné. Výnimočná je aj jeho úplne zanedbateľná nasiakavosť, čo ho predurčuje do priestorov ako kuchyne a kúpeľne. Nosnú vrstvu tvorí samotný aglomerovaný korok, ktorý má v sebe frézovaný unikátny zámkový spoj, vďaka čomu je Hydrocork veľmi jednoducho montovateľný. Môže byť na podklad fixovaný – lepený alebo položený aj plávajúcim spôsobom. Vďaka svojej celkovej hrúbke 6 mm a jednoduchosti pokládky je ideálnym riešením aj pre rekonštrukcie. Hydrocork sa vyrába v 12 jedinečných dekoroch, ktoré verne imitujú drevený povrch. Vďaka hrubej nášľapnej vrstve vinylu (0,55 mm) je Hydrocork určený aj do vyššie zaťažovaných priestorov, vysokú kvalitu a jeho odolnosť Wicanders deklaruje 25-ročnou zárukou pre rezidenčné objekty a 15-ročnou zárukou pre komerčné priestory. Hydrocork je svojou sendvičovou technológiou svetovo unikátny produkt. Okrem emócii vyvolaných dokonalým stvárnením povrchu, disponuje aj kľúčovými pragmatickými vlastnosťami. Hydrocork je tak spojením emócií i rozumu.

 

alpod 04 alpod 05

 

Viac informácií na stránke www.floor-experts.sk.

 

text a foto: ALPOD

 

 

Pin It