Klevetovi 6 mensie

 

Ak sa s prichádzajúcou jarou chystáte tiež „kopnúť do zeme“ a začať s výstavbou, starostlivo zvážte, čo vás to bude stáť. Nielen čo sa týka nákladov na dom, ale aj nákladov na váš čas, ktorý strávite vyberaním dodávateľov a zisťovaním množstva informácií. Myslieť by ste mali tiež na to, čo vás bude prevádzka domu stáť, aby sa úspora na materiáli nepremietla neskôr do vyšších nákladov alebo kratšej životnosti materiálu.

Stavebný systém Ytong je známy ako rýchle a jednoduché riešenie výstavby. Obľúbený je tiež pre svoju ľahkú tvarovateľnosť, vďaka ktorej je minimum stavebného odpadu aj v prípade tvarovo atypických projektov. Systémové stavanie s Ytongom však znamená oveľa širšie možnosti, ako stavať efektívne a bez rizika. Ytong predstavuje kompletné riešenie stavby – okrem tvárnic a prekladov sú to diely pre výstavbu stropu, strechy, schodov. Tieto masívne prvky prispievajú k vynikajúcim tepelnoizolačným vlastnostiam, navyše zvyšujú celkový komfort bývania. V strope je možné viesť napríklad inštaláciu a strecha zabraňuje letnému prehrievaniu. Schodiskové diely výrobca dodáva pripravené na mieru podľa projektovej dokumentácie. Tepelnoizolačná rada je určená pre jednovrstvové murovanie bez zatepľovania, a to aj pri nízkoenergetických a pasívnych domoch.

 

Kvalitu stavby tvoria vyriešené detaily

Systém Ytong je neustále doplňovaný o ďalšie prvky, ktoré minimalizujú riziká tepelných mostov a vznik kritických miest. Jedným z inovatívnych prvkov je pilierová tvárnica. Ako už sám názov napovedá, umožní jednoduché vytvorenie pilierov. Ďalším využitím môže byť zvýšenie únosnosti a stability stien, prenos horizontálnych tlakov alebo vytvorenie zvislého inštalačného kanála.

Výrobca tiež reagoval na dopyt súčasných investorov, pre ktorých sa už stalo štandardom inštalovanie vonkajších žalúzií. Systém teda doplnil o žalúziový kastlík, ktorý je plne kompatibilný s celým systémom a je vhodný pre väčšinu vonkajších žalúzií na našom trhu. Vyrába sa z purenitu, ktorý je vodeodolný, trvanlivý a neobsahuje škodlivé chemické látky. Jeho vlastnosti oceníte v prípade nízkoenergetickej a pasívnej výstavby – umožňuje vytvoriť detail bez tepelných mostov.

 

pilirova tvarnice

Pilierová tvárnica

 

 

zaluziovy kastlik oba V2 tisk

Žalúziový kastlík

 

 

Ytong ponúka riešenia aj pre povrchové úpravy

Pre perfektný výsledok výstavby pribudli do systému aj novinky, ktoré slúžia k povrchovým úpravám a boli vyvinuté špeciálne pre prácu s Ytongom. Vonkajšia ľahčená omietka zaistí ochranu steny aj pri dlhodobom striedaní teplôt a vlhkostných pomerov a napomáha celkovej kvalite prevedenia stavby, keď je minimalizované riziko prasklín a vytvorené podmienky na dlhú životnosť.

Pre vnútorné úpravy Ytong vyvinul odľahčenú vnútornú omietku a hladenú vnútornú stierku. Vnútorná vápenno-cementová omietka umožní vďaka svojej zrnitosti 0,5 mm vytvárať veľmi hladké povrchy. Je mimoriadne priedušná a urýchľuje tak vysychanie stavby, zvyšuje tepelnoizolačné vlastnosti steny aj celkovú tepelnú pohodu. Vyniká tiež veľkou výdatnosťou, malou spotrebou a jednoduchou aplikáciou bez penetrácie. Pomáha tak k celkovému zrýchleniu povrchových úprav v interiéri.

Vnútorná stierka, vystužená vláknami, umožní vytvárať mimoriadne hladké povrchy a pre docielenie extra hladkého efektu je možná finálna úprava brúsením. Je tiež vysoko priedušná, pohlcuje vodnú paru a tým reguluje vzdušnú vlhkosť. Vďaka alkalickému zloženiu znemožňuje rozvoj plesní a rias. Ďalšou výhodou je, že ľahko opraviteľná po poškodení či úpravách interiéru.

 

Dodávateľ ako partner pri výstavbe
Systém Ytong ponúka aj široké možnosti poradenských služieb. Rozhodnúť sa pre jedného dodávateľa je nielen úsporou vášho času a zárukou kvalitného výsledku. Získate tiež podporu pri všetkých krokoch výstavby, od plánov až po samotnú realizáciu.

Pin It