stavebnictvoabyvanie.sk clanok

 

Rozhodli ste sa začať stavať dom a máte hlavu plnú myšlienok, nadšenia a motivácie a plánov? Všetky tieto veci sú pre vašu novú stavbu rozhodujúce. Okrem toho budete potrebovať poriadnu dávku energie, pretože o tú vás budú oberať všetci na každom jednom kroku. K postaveniu vlastného rodinného domu musíte pristupovať zodpovedne, a ak k tomu pridáte nižšie spomenuté veci, určite to bude najlepšia cesta k vysnívanej budúcnosti. Vybudovať pevnú stavbu od základov je predpokladom spokojného života na niekoľko rokov.

Zvoľte si správnu cestu
Vybrať si firmu, ktorá vám postaví vaše rodinné sídlo je dnes jednoduché, no musíte dávať pozor na kvalitu prevedenia a dodržanie všetkých postupov. Ak sa rozhodujete podľa doby a skúseností, ktorými podnik od prvého založenia spoločnosti prešiel, tak môžete mať istotu dobre odvedenej práce. Spýtajte sa ale všetkých svojich príbuzných a priateľov, či poznajú túto firmu, pretože najlepšie možno posudzovať podľa skúseností. Zistite si, aké zákazky firma robila a ako dlho už pôsobí. Ak sa jedná o firmu, ktorá stavia už desať rokov, tak je to vždy znakom istých skúsenosti.

Preverte si všetky fakty
Pokojne si môžete vybrať viacero firiem, ktoré vás zaujali a následne sa rozhodujte podľa kritérií, ktoré ste si stanovili. Môžete ich aj osobne navštíviť. Firma, ktorá má svoje sídlo s kvalitným kancelárskym nábytkom je vždy v očiach zákazníkov dôveryhodnejšia, ako tá, ktorá nemá ani adresu, na ktorej ju môžete vyhľadať. Pravidlom by malo byť nevyberať si firmy, kde pracujú cudzinci, pretože sa môže stať, že zo dňa na deň zmiznú s peniazmi a celým vybavením.

Spokojnosť zamestnancov
Bez zamestnancov nedokáže fungovať takmer žiadne pracovisko, ktoré sa vo veľkom začína rozbiehať. Aj tento zamestnávateľ sa o nich musí postarať. Bezpečnosť na stavebných plochách je splnením jednej zo základných podmienok, preto si pred stavbou a jej zahájením nechajte overiť, či aj tieto veci naozaj fungujú. Je vo firme zavedená politika BOZP a dodržiava sa povinná kontrola hasiacich prístrojov, alebo je to len povinnosť v papierovej forme. Pristupujú zamestnanci k práci zodpovedne? To všetko v konečnom dôsledku ovplyvňuje vašu stavbu. Dohliadnite na to.

Pokiaľ máte všetky spomínané veci dobre prekontrolované a splnené, nezabudnite aj na svoje povinnosti. Aj vám sa sem tam zíde objemná vanička do kufra, ktorá možno postačí na rozvoz pomocného materiálu, ktorý pri stavbe využijete aj vy. Výber dobrej stavebnej firmy je dôležitý krok , ktorý nesmiete v ničom podceniť.

Pin It