Screen Shot 2018 01 03 at 11.03.02

 

Sklo vďaka svojej nadčasovosti čoraz viac preniká do našich domácností. V modernom bytovom dizajne sú už neochvejnou stálicou napríklad sklenené stoly či sklenené zábradlie. Voči skleneným dverám však máme takpovediac zbytočnú ostražitosť. Sklenené dvere sú však dokonalou ukážkou elegancie, luxusu a nadčasovosti. Jednoducho: sú skvelým nápadom do každého interiéru.

Sklenené dvere sú skvelé
Chcete vymeniť drevené dvere za sklenené dvere? Podporí vás v tom hneď niekoľko dôvodov. V prvom rade získate dvere s dokonalým vzhľadom. Tiež dodajú interiéru vášho domova viac svetla a opticky ho zväčšia. Oceníte ich všade tam, kde sa nedostáva denné svetlo, teda vo vstupných halách, na chodbe či v predsieňach. Samozrejme, hodia sa v podstate do všetkých izieb, pričom sa vôbec nemusíte obávať straty súkromia. Na trhu je možné dostať sklenené dvere, ktoré sú úplne priehľadné, ale aj tie s mliečnym či dymovým sklom.

Takisto môžete siahnuť po farebných sklenených dverách či zdobených ornamentmi. Sklenené dvere si môžete navyše ozdobiť aj sami, a to presne podľa svojho vkusu. Stačí na to len samolepiaca fólia. Obľúbené sú geometrické tvary, ale aj rastlinky. Naozaj trendovo pôsobia dvere s ozdobnými vitrážami. Nech už si vyberiete akékoľvek sklenené dvere, váš domov získa úplne iný rozmer.

Koľko máte miesta?
Pri výbere sklenených dverí je dôležité zvážiť, koľko máte voľného miesta. Ak máte dostatok miesta, môžete si vybrať posuvné sklenené dvere. Či už sa k tomu použije posuv do puzdra alebo pozdĺž steny, oba spôsoby vyzerajú dobre. Ak máte miesta menej, môžete siahnuť po skladacích dverách.

Nevýhody, ktoré nevadia
Samozrejme, sklenené dvere skrývajú aj pár nevýhod, ktoré však naozaj neprekážajú. Väčšina nie je veľmi zvukotesná a ani teplo príliš nedrží. Veľký dôraz by ste pri výbere mali klásť na bezpečnosť. Sklenené dvere vyberajte výhradne od firiem, ktoré predávajú certifikované dvere vyrobené z tvrdeného skla podľa najprísnejších technologických postupov.

Foto: Spolkovac.sk

Pin It