9.10.2013

 

Novinky z Milána sme premiešali s obývačkovými stálicami, aby ste si z tejto pestrej zmesi vybrali to, po čom túži srdce milovníka dobrého dizajnu.

 

01 zmes Bikini Island Moroso

V Miláne zaujala pohovka, ktorá poňala koncept sedenia v obývačke ako ostrov pre rodinu s rôznymi aktivitami. Bikini Island od Wernera Aissinglera ponúka v jednom sedenie troch rôznych výšok, malý úložný priestor, konferenčný stolík, knihovničku a policu na kvety. (Ponúka: Moroso)

 

02 zmes maxi vankus03 zmes elizabeth
Vľavo: Sedací vak v tvare vankúša je ideálny spoločník do každého interiéru, vhodný na sedenie, ale aj ležanie. Pre svoju všestrannosť je veľmi obľúbený v školách, firmách a knižniciach. Vak je vyrobený z kvalitného plátna a naplnený polystyrénovými guličkami s priemerom 3 až 4 mm. Má objem 400 litrov. (Ponúka: Sedací vak EMI) Vpravo: Objavte útulné posedenie pre dvoch! Na medzinárodnej výstave nábytku v Miláne zažiarila čerstvá novinka nábytkárov Ligne Roset – dvojmiestna minipohovka Elizabeth, ktorú navrhol talentovaný dizajnér Nathan Yong zo Singapuru. V kombinácii módnych farieb – okrovej, mäkkej zelenej alebo zamatovo hnedej – je jednoducho neodolateľná. (Ponúka: Ligne Roset)

 

04 zmes brik
Komoda Scala je typickou ukážkou tvorby Ivana Čobeja – nábytok neprovokuje, nechce šokovať, ani nie je autorskou exhibíciou. Má triezve minimalistické línie a pôsobí príjemným dojmom. Návrhy nábytku tak vznikajú nielen podľa potrieb trhu, ale tiež podľa technologických možností firmy a schopností jej zamestnancov. (Ponúka: Brik)

 

05 zmes rolf benz neodolatelna
Sedačka AREO od Norberta Becka je miestom, kde vaše zmysly budú vnímať krásu a luxus, ktorý môže mať mnoho tvárí. Jednou z nich je naturálny vzhľad kože s viditeľnými pórmi a škrabancami. Praktickú inovatívnu podrúčku na sedačke môžete vyklopiť a opierku lakťa zmeniť na vankúš. (Ponúka: Rolf Benz)

 

06 zmes maserati07 zmes Eye Shadow
Vľavo: Na milánskom týždni dizajnu sa predstavilo aj kreslo Grand Tour Lounge Chair z limitovanej edície. Ludovica a Roberto Palomba dali tomuto modelu do vienka exkluzivitu, komfort a luxus automobilovej značky Maserati. Kreslo tvorí pochrómovaná nehrdzavejúca oceľ dostupná aj v matnej verzii, vysoko odolný polyuretán a polyesterové vlákna Dacron od DuPontu. (Ponúka: Zanotta) Vpravo: Lampa Eye Shadow na prvý pohľad vyzerá ako inšpirovaná hnutím art deco. Keď sa pozriete podrobnejšie, uvidíte v abstraktných kresbách veľké oči a zreničky. Tento kúsok od Marcela Wandersa zaujme najmä zberateľov. Vyrobili ho v limitovanej edícii 33 kusov. (Ponúka: Cappellini)

08 zmes alcove

Pohovka môže fungovať ako miestnosť v miestnosti. Ronan a Erwan Bouroullec obohatili tento rok rad Alcove o pohovku Alcove Plum s nižším sedákom a s dôrazom na jednoduchosť. Pre rad Alcov sú typické prešívané bočné panely a voľne položené vankúše, ktoré sú symbolom maximálneho pohodlia. (Ponúka: Vitra)

 

09 zmes ton10 zmes cosmo
Vľavo: Miláno bolo svedkom debutu stoličky TRAM, ktorú pre českú nábytkársku firmu navrhol rakúsky dizajnér Thomas Feichtner. Stolička je výnimočná svojou konštrukciou – podpera sedáka je totiž zároveň aj spojom nohy, a tým pádom nie sú potrebné ďalšie podpery. Vyrába sa s lakťovými opierkami aj bez nich, v hladkej aj čalúnenej verzii. (Ponúka: TON) Vpravo: Cosmo, koberec pre interiér aj exteriér je ručne vyrábaný z povrazov jednej alebo dvoch farieb. Použitá technika nie je len jedna – striedajú sa tu vzor tvorený povrazmi skrútenými do špirál rôznych veľkostí a dekoratívne zdobené časti. (Ponúka: Paola Lenti)

11 zmes francuzska jemnost

Francúzsky dizajnér Patrick Norguet kooperoval so švédskymi dizajnérmi z Offecct, aby spojením dvoch kultúr – severských nuáns a komfortu s francúzskou jemnosťou – vytvoril kolekciu stoličiek Duo Wood. Stoličky majú nohy z masívneho duba a čalúnené sú textíliou alebo kožou. (Ponúka: Offecct)

 

12 zmes lentilky
Prenosné stoličky v podobe malých farebných cukríkov? Švédski dizajnéri predstavili na milánskej výstave stoličky Carry-On s drevenými sklápacími uškami. Hlavnou myšlienkou ich autora, Mattiasa Stenberga, bolo spojenie jednoduchého tvaru a tradičných materiálov do moderného dizajnu. (Ponúka: Offecct)

13 zmes foliage

Pohovka Foliage, ďalšia novinka z Milána, v preklade lístie, je inšpirovaná padajúcim lístím, ktorého krásu návrhárka Patricia Urquiola transformovala do konštrukcie vetvy stromu. Samotné lístie je znázornené formou prešitia čalúnenia, ktoré sa nachádza aj v zadnej časti sedačky, takže ju môžete umiestniť aj do stredu interiéru. (Ponúka: Kartell)

 

text: Sláva Štefancová
foto: archív firiem

 

Celý článok si môžete prečítať v magazíne SaB júl 2013.

 

 

 

Pin It