6.10.2016

Segment domácej zábavy neustále prekvapuje inteligentnými zariadeniami, ktoré okrem svojich funkcií zaujmú aj estetickou stránkou.

Sopra
Prestížny francúzsky výrobca reproduktorov Focal predstavil na poslednej výstave High-End Mníchov 2015 úplne nový rad reproduktorov Sopra, ktorý sa môže pochváliť niekoľkými novými inováciami a dokazuje, že aj v ére digitálnych technológií, bezdrôtových prenosov zvuku a dokovacích staníc je stále možné posúvať hranice reprodukcie hudby smerom k dokonalosti a pritom zostať verný svojim koreňom. Reproduktory sú navrhnuté pre audiofilov hľadajúcich z technického a konštrukčného hľadiska absolútne dokonalý hudobný zážitok spojený s výnimočný dizajnom.

 

Iriver

Audio prehrávač AK500N je určený pre milovníkov hudby, ktorý kladú dôraz na hi-fi kvalitu. Pokiaľ je pripojený k high-end zosilňovačom a reproduktorom, reprodukuje zvuk v koncertnej kvalite. Takisto umožňuje pohodlné kopírovanie a ukladanie CD – dáta jednoducho uloží do SSD pamäte. Jeho ovládanie je jednoduché vďaka dotykovému displeju. Okrem funkcií zaujme aj tvarom a 3D efektom. Ponúka ho IRIVER.


Ray
Poznávacím znamením zvukových systémov dánskej firmy Davone je drevo ohýbané do rôznych tvarov a prírodné materiály. Vďaka technológii, ktorú dánski majstri doviedli do dokonalosti, vznikol Ray, pričom inšpiráciou bolo výrobcom legendárne kreslo Eames Lounge Chair. Zvukový zdroj tvorí predný 1´´ výškový reproduktor a 8´´woofer v zadnej časti. Aj preto potrebuje priestor a nemal by byť umiestnený priamo oproti stene. Predný a zadný panel pokrýva kvalitná čierna koža.


Stockholm
Severský dizajn hudobného systému Stockholm od audio výrobcu VIFA sa podpísal na jeho jednoduchých líniách. Z vizuálneho hľadiska zaujme kontrast hrubého textilu z kvalitnej vlny značky Kvadrat a chladného zinku. Stockholm bezdrôtovo prehrá zvuk z mobilu, počítača alebo televízora za pomoci technológie Apple Airplay, Wi-Fi alebo Bluetooth. Pripojiť sa dá tiež analógový či optický 3,5 mm mini jack kábel či USB. Okrem diaľkového ovládania môžete na tento účel použiť aj smartphone s nainštalovanou aplikáciou. Stockholm môžete umiestniť na nábytok alebo zavesiť na stenu vďaka nenápadnému rámu.


Linn series
Reproduktory škótskeho výrobcu Linn vyniknú nielen vďaka skvelému zvuku. Systém 530 tvorí tridsaťlitrová skrinka, ktorá ukrýva elektroniku Linn EXAKT, 300 wattový koncový zosilňovač a basový systém Isobarik. Vymeniteľný látkový poťah Fabrik je dostupný v 11 variantoch, ktoré vytvorili dizajnéri zo spoločností ako Timourous Beasties alebo Harris Tweed. Do budúcna sa počíta so zákazkovou výrobou látok podľa želania klientov. Fanúšikom značky Linn bol, okrem iných, aj nedávno zosnulý hudobník David Bowie.


Philips
Systém domáceho kina PHILIPS HSB2313 1.1 spraví zo sledovania filmov či z hrania hier hotový zážitok. Technológia virtualizácie zvuku Dolby Virtual Speaker vytvára bohatý a pohlcujúci priestorový zvuk pomocou systému dvoch reproduktorov. Vysoko pokročilé priestorové algoritmy verne reprodukujú zvukové charakteristiky, ktoré sa vyskytujú v ideálnom 5.1-kanálovom prostredí. Prehrávanie DVD je zdokonalené rozšírením 2-kanálového prostredia. Predáva Domoss.


Within
Inteligentná bezpečnostná kamera so senzorom kvality vzduchu Withings Home má 12-násobným zoom a kvalitné nočné videnie. Diskrétne vyzerajúce zariadenie detekuje pohyb aj zvuk. Používatelia môžu využiť prístup k live streamu a pozrieť si video stopu priamo v smartfóne. Takisto má zabudovaný senzor na monitorovanie znečistenia vzduchu v interiéri.

text: Sláva Štefancová
foto: Davone Audio, Hermann Miller, reddot design award, archív firiem

 

 

Pin It