Nedávny Moddom nás presvedčil o tom, že výrobcovia neprestávajú hľadať nové výrazové prostriedky, ktoré vôbec nie sú na úkor funkčnosti. Ing. Zuzana Kuchárová, obchodná riaditeľka spoločnosti Livingwood, s.r.o. nás informovala o rozšírení tohtoročnej kolekcie. Okrem masívnych postelí z dubu a orecha predstavila aj ďalšie novinky. 

 

livingwood2

 

Jednou z nich bol jedálenský stôl z orechového masívu. Rozdelený len dilatačnou škárou, vznikol výlučne z jedinej dosky. Dynamický vzhľad nadobudol vďaka šikmo rezaným hranám a priznanej nerovnosti v pozdĺžnom smere. S obdivuhodnou dĺžkou poskytuje kapacitu pre viac ako sedem členov, preto vynikne aj vo väčších jedálniach či pracovniach.

 

livingwood4

 

Avšak medzi tie najzaujímavejšie vystavené kusy zaraďujeme konferenčný stolík s osadenou skrinkou Woodpack. A pozor, ide o hudobnú skrinku. Výnimočný dizajn vychádza zo spolupráce s jazzovým hudobníkom Borisom Čellárom. V citlivo riešenom návrhu vyniká prirodzená textúra a kresba plôch. Farebné členenie ozvláštňuje navyše umelecky krojená rezonančná dutina. Detailne prepracovaný návrh nechýba ani doplnku v podobe tympánových paličiek, ktoré sú súčasťou stolíka. Svetlé, obrúsené bukové drevo kontrastuje s tmavými matnými hlavičkami a dáva inak pragmatickému kúsku nábytku nový rozmer využitia aj vnímania. Tribal jazzové tóny, ktoré táto skrinka vylúdi, vás v momente prenesú do končín Afriky či Karibiku. A ktovie, možno v sebe objavíte skrytý hudobný talent. Obzrite si tento stolík zo všetkých strán v našom videu a spoznajte aj ďalšie novinky, ktorými sa prezentovala spoločnosť Livingwood.

 

 

 

 

Pin It