Zapojte sa už po šiestykrát do hlasovania súťaže o Drevostavbu roka, do ktorej nominovali členské spoločnosti ZSD SR svoje realizácie za rok 2016.

Každý, kto sa zapojí do internetového hlasovania, bude zaradený do žrebovania o hodnotné ceny. Pokračujeme v začatej tradícii, s nominovanými stavbami sa môžete zoznámiť nielen na webových stránkach www.drevostavby-zsdsr.sk, www.toptrendy.sk ale aj www.stavebnictvoabyvanie.sk. Súťaž bude – tak ako v predchádzajúcich rokoch – odborná i laická. Ak nájdete svojho favorita, môžete mu odovzdať hlas nielen na internete (www.drevostavby-zsdsr.sk), ale aj priamo na výstavách Nábytok a bývanie 2017 v Nitre (7. 3. – 12. 3. 2017) a CONECO RACIOENERGIA 2017 v Bratislave (22. 3. – 25. 3. 2017).
Ukončenie internetového hlasovania bude po výstave CONECO RACIOENERGIA.
Výsledky súťaže nájdete na internete.

DREVOSTAVBA ROKA 2016 - súťažné stavby

 

ATRIUM SK s. r. o. Banská Bystrica

drevostavba roka 2016 001Bungalov bez podpivničenia s valbovou strechou s nízkym sklonom, väzníky. Klasická biela omietka kombinovaná s dreveným vodorovne kladeným obkladom. Okná drevohliník, vonkajšia úprava metalický antracit, takmer na celom objekte francúzske, vzhľadom na orientáciu a možnosť tepelných ziskov zo slnka. Presah striech 1 m kvôli letnému tieneniu. Strecha falcovaný plech, čierna, komín nerezový. Pôdorysný tvar obdĺžnik, s vybratím prekrytých terás v rohoch pôdorysu juho-západnej a severo-východnej. Juho-západná terasa doplnená posuvnými drevenými panelmi - variabilita tienenia. Dispozícia: 3- izbový byt delený na štandardnú dennú otvorenú časť dispozície, kúpeľňa s integrovanou technickou miestnosťou a plochou pre budúcu infra saunu, samostatné WC. Súčasťou RD je aj 1-izbový byt, K+K pre seniora, v súčasnosti využívaný ako pracovňa.

Názov stavby: Rodinný dom
Zhotoviteľ: ATRIUM SK s. r. o., Banská Bystrica
Autor projektu: Ing. arch. Simona Brezovanová
Zastavaná plocha: 166,60 m2
Úžitková plocha: 140,60 m2
Vykurovaná plocha: 140,60 m2
Označenie číslom na hlasovanie 1

 

Drevodom Orava s. r. o. Podbiel

drevostavba roka 2016 002Jedná sa o dvojpodlažný rodinný dom strednej veľkosti, s čiastočne využitým podkrovím. Zo zádveria je prístupná technická miestnosť a chodba, z chodby sa dostaneme do kúpeľne s WC, jedna pracovňa a denná časť objektu - obývacia izba s kuchyňou a jedálňou. Schodisko v obývačke vedie do podkrovia, ktoré má dve izby s balkónmi, kúpelňu, samostatné WC a šatník. Obývacia izba je otvorená až do podkrovia s galériou.

Názov stavby: Zrubový dom Guba
Zhotoviteľ: Drevodom Orava s. r. o., Podbiel
Autor projektu: Ing. arch. Michal Kostka
Zastavaná plocha: 89,00 m2
Úžitková plocha: 128,90 m2
Vykurovaná plocha: 123,40 m2
Označenie číslom na hlasovanie 2

 

DREVSTAV SLOVAKIA s. r. o., Žarnovica

drevostavba roka 2016 003Hmota domu pozostáva z dvoch objemov zastrešených plochou a pultovou strechou. Kompozícia stavby a jej situovanie a orientácia na svahu vhodne doplňuje charakter okolitého prostredia. Hmota situovaná ku prístupovej komunikácii je navrhovaná ako nízka horizontála, ktorá sa správa k okoliu introvertne. Objem hmoty s pultovou strechou má hrebeň orientovaný kolmo na svah a tak podtrhuje svahovitosť terénu a tvorí kontrast k horizontálnej časti budovy. Dispozične je objekt rozdelený na tri prevádzkové zóny. Prvú zónu tvorí suterén objektu, v ktorom sa nachádza garáž pre dva automobily, skladové a spoločenské priestory. Z týchto priestorov je terasou prístupný exteriérový bazén. Druhá a tretia zóna objektu sa nachádza na prvom nadzemnom podlaží. Tvoria ich denná a nočná časť. Navzájom sú komunikačne prepojené zádverím so vstupnou halou. Denný trakt sa nachádza v hmote s pultovou strechou a tvorí ho z chodby prístupný obývací priestor s jedálňou a kuchyňou, priestory hygieny a hosťovská izba so samostatnou spálňou a terasou. Nočný trakt sa nachádza v časti s plochou strechou a tvoria ho miestnosti rodičovskej spálne so šatníkom, pracovne rodičov a priestory pre hygienu. V tejto časti domu sa tiež nachádza vertikálna komunikácia - schodisko do suterénu.

Názov stavby: Rodinný dom Gbeľany
Zhotoviteľ: DREVSTAV SLOVAKIA s. r. o., Žarnovica
Autor projektu: Ing.arch. Ján Droždiak, Ing. Zuzana Záhorská, Piešťany
Zastavaná plocha: 208,00 m2
Úžitková plocha: 304,46 m2
Vykurovaná plocha: 304,46 m2
Označenie číslom na hlasovanie 3

 

ForDom s. r. o., Zvolen

drevostavba roka 2016 004Architektonické riešenie vychádza z okolia, výtvarné a plastické členenie objektu rešpektuje pri zohľadnení požiadaviek investora ako aj charakter zástavby okolia, tak aj minimálny faktor tvaru budovy stavby a taktiež rešpektuje odstupy od hraníc pozemku stanovené v regulatívoch daného územia. Architektonicky je objekt riešený v náväznosti na určité prvky tradičnej architektúry v kombinácii s vyhradenými a zjemnenými prvkami modernej architektúry. Povrchová úprava fasády objektu je svetlá biela silikátová omietka v kombinácii s dreveným obkladom. Tienenie je riešené presahmi strechy a elektricky ovládanými exteriérovými žalúziami. Uvažuje sa so zazelenaním voľných plôch, výsadbou okrasných stromčekov, čím sa vytvorí nové a hodnotné životné prostredie. Okolo areálu sa vyhotoví nové oplotenie zodpovedajúce charakteru stavby a lokalite. Nízkoenergetický rodinný dom je zrealizovaný na báze ekologických materiálov a s využitím moderných technológií vykurovania.

Názov stavby: Rodinný dom v Bratislave
Zhotoviteľ: ForDom s. r. o., Zvolen
Autor projektu: NED Studio,Ing. arch. Zoltán Belokostolský, Ing. arch. Erik Vajgel
Zastavaná plocha: 129,80 m2
Úžitková plocha: 172,14 m2
Vykurovaná plocha:  
Označenie číslom na hlasovanie 4

 

Haas Fertigbau, s. r. o., Bratislava

drevostavba roka 2016 005Jedná sa o prízemný rodinný dom typu bungalov 188 m2 zastavanej plochy členitého tvaru s valbovou strechou, rohovým oknom, prevetrávanou fasádou s dekoratívnymi prvkami z obkladových pásov a vodorovných paluboviek zo sibírskeho smrekovca. Dispozičné riešenie 4 + 1 s dvomi kúpeľňami + garáž + carport.

Názov stavby: Rodinný dom
Zhotoviteľ: Haas Fertigbau Chanovice s. r. o.
Autor projektu: Pilsprojekt
Zastavaná plocha: 187,60 m2
Úžitková plocha: 153,51 m2
Vykurovaná plocha: 120,00 m2
Označenie číslom na hlasovanie 5

 

JK Slovakia s. r. o., Lipany

drevostavba roka 2016 006Moderne riešená stavba domu s kombináciou pultovej a plochej strechy. Dom je strednej veľkostnej kategórie, svojimi vnútornými priestormi je pripravený uspokojiť nároky na bývanie 4-5 člennej rodiny. Obývacia izba je prepojená s kuchyňou. Má vytvorenú dennú a nočnú zónu. V nočnej zóne sa nachádzajú tri izby a kúpeľňa.

Názov stavby: Rodinný dom Žilina
Zhotoviteľ: JK Slovakia s. r. o., Lipany
Autor projektu: Ing. Ondrej Peter
Zastavaná plocha: 105,68 m2
Úžitková plocha: 89,00 m2
Vykurovaná plocha: 89,00 m2
Označenie číslom na hlasovanie 6

 

Kontakting krov hrou, s. r. o., Žilina

drevostavba roka 2016 007Drevený dom s recesistickým dizajnom stodoly je tvorený so snahou absolútnej pravdivosti použitých materiálov. Minimalistický charakter exteriéru je doplnený výrazovo čistým interiérom s priznanou konštrukciou.
Dom s fasádou z červeného smreka, osadený na betónovom technickom podlaží v doline s peknými výhľadmi na pohorie Malej Fatry umožňuje okamžitý relax mestského človeka.

Názov stavby: Drevostavba Martin
Zhotoviteľ: Kontrakting krov hrou, Kontrakting stavebné montáže, Žilina
Autor projektu: ateliér van jarina s.r.o. Ing. arch. Ivan Jarina
Zastavaná plocha: 108,00 m2
Úžitková plocha: 258,00 m2
Vykurovaná plocha: 258,00 m2
Označenie číslom na hlasovanie 7

 

M-House, s. r. o., Bratislava

drevostavba roka 2016 0083-izbový moderný jednopodlažný drevodom je minimalistikého tvaru s plochou strechou a prestrešenou terasou. Z chodby za vstupom so šatníkom je prístupná spálňa aj pracovňa, hygiena a technická miestnosť s prechodom do dielne. Otvorený priestor obývacej izby, kuchyne so špajzou a jedálenskej časti je prepojený s exteriérom veľkým presklením a výhľadom na okolie. Drevený obklad v časti fasády a presah strechy nad terasou dodáva stavbe moderny výraz. Dom zohľadňuje okolité prostredie, rešpektuje všetky požiadavky investora a je nenáročný na prevádzkové náklady.

Názov stavby: Chata Vinohrady
Zhotoviteľ: M-House, s. r. o., Bratislava
Autor projektu: Ing. arch. Erik Makki
Zastavaná plocha: 100,58 m2
Úžitková plocha: 84,31 m2
Vykurovaná plocha: 84,31 m2
Označenie číslom na hlasovanie 8

 

ModerneDomy.sk
zastúpenie RD Rýmařov na Slovensku, Lozorno

drevostavba roka 2016 009Obľúbený rodinný bungalov Largo 147 stojí na pozemku len pár krokov od brehov Malého Dunaja. Dom prináša na jednom poschodí všetky funkcie potrebné pre pohodlné bývanie rodiny. Zo spoločného priestoru obývačky, jedálne a kuchyne sa jednoducho dostaneme na priestrannú zastrešenú terasu s výhľadom na juhozápad. V letných horúčavách je k dispozícii posedenie na severnej terase. Nočná časť domu ponúka 3 spálne a veľkú rodinnú kúpeľňu s výhľadmi na východ. Dom má pôdorysne zložitejší tvar s výstupkami, ktoré vytvárajú rôzne zákutia pre spomínané terasy a chránený vstup do domu. Dom je zastrešený jednoduchou sedlovou strechou s malým sklonom, ktorej presah zároveň prekrýva terasy a chráni vstup do domu pred nepriazňou počasia. Atraktívny vonkajší vzhľad podčiarkuje voľba teplých farebných odtieňov a tiež detail, že vonkajší dervený obklad fasády je farebne zladený s masívnymi drevenými konštrukčnými prvkami strechy - stĺpy, väznice, krokvy, klieštiny. Technológie domu - vykrovanie tepelným čerpadlom a ohrev TUV solárnymi panelmi - zabezpečujú jeho veľmi úspornú prevádzku.

Názov stavby: Rodinný dom na brehu Malého Dunaja
Zhotoviteľ: RD Rýmařov s.r.o.
Autor projektu: ModerneDomy.sk
Zastavaná plocha: 147,00 m2
Úžitková plocha: 123,50 m2
Vykurovaná plocha: 123,50 m2
Oznacenie cislom na hlasovanie 9

 

Vida domy s. r. o., Bratislava

drevostavba roka 2016 010Rodinný dom je riešený ako samostatne stojaci, nepodpivničený, s neobytným podkrovím, zastrešený valbovou strechou. Dispozičné riešenie domu pozostáva zo vstupného zádveria, WC, technickej miestnosti, 3 izieb, obývacej izby s jedálňou, ktorá je prepojená s kuchyňou, komory a samostatnej kúpeľne. Rodinný dom z architektonického a urbanistického hľadiska zapadá do daného prostredia a nebude nepriaznivo vplývať na životné prostredie.

Názov stavby: Rodinný dom Varga
Zhotoviteľ: Vida domy s. r. o., Bratislava
Autor projektu: Ing. Csolley Július
Zastavaná plocha: 163,60 m2
Úžitková plocha: 108,56 m2
Vykurovaná plocha: 105,56 m2
Označenie číslom na hlasovanie 10

 

WHC, s. r. o., Bratislava

drevostavba roka 2016 011Obdĺžnikový dvojpodlažný rodinný dom 4+1 o rozmeroch 7,7 x 12,2 m so sedlovou strechou a neobytným podkrovím. Pasívny dom - individuálny projekt drevostavby v difúzne otvorenej konštrukcii WHC URSUS U=0,11 W/m2K, okná Smartwin compact (Hoblina) s izolačným trojsklom Ug=0,6 W/m2K a tepelným čerpadlom NIBE (Geotherm) - voda - voda so zemným vrtom a rekuperáciu Helios (Clean Air Servis).

Názov stavby: Rodinný dom mladého sedliaka - Cerová
Zhotoviteľ: WHC, s. r. o., Bratislava
Autor projektu: Ing. Marián Prejsa, Ing. arch. Dagmar Števčeková
Zastavaná plocha: 99,79 m2
Úžitková plocha: 145,14 m2
Vykurovaná plocha: 173,90 m2
Označenie číslom na hlasovanie 11
Pin It