31.3.2016

Ak sa rozhodnete postaviť si dom, určíte oceníte, ak vám výrobca materiálu ponúkne čo najkomplexnejší konštrukčný sortiment, ktorý spĺňa požiadavky na funkčnosť vašej budúcej stavby, ponúka sprievodné služby a zákaznícku podporu.

Heluz komplexny system 01

Dnes si už nedokážeme predstaviť, že by sme nakupovali napríklad potraviny v niekoľkých rôznych obchodoch. U jedného predajcu chlieb a pečivo, u ďalšieho mlieko a maslo u iného údeniny, a tak podobne. Navštívime väčšinou len jedného predajcu, kde nakúpime všetko potrebné s čo najširším sortimentom, vyberieme si požadovanú kvalitu a môžeme požadovaný tovar porovnať aj s inými výrobcami. Obrazne povedané, nakúpime všetko od špendlíka až po lokomotívu, tak povediac pod jednou strechou.
Spoločnosť HELUZ získava na našom trhu body predovšetkým za najkomplexnejší tehlový stavebný systém. Nespornou výhodou je jeho veľké sortimentné rozpätie, variabilita a minimalizácia rizika problémov, ktoré môžu vzniknúť, ak sa kombinujú stavebné prvky rôznych výrobcov. Vyhnete sa tak rôznym dohadom s presúvaní zodpovednosti za nepodarené dielo z jedného dodávateľa na druhého.

Zatepľovať alebo nezatepľovať?
Jedno zo zásadných rozhodnutí pri voľbe typu domu. Dá sa postaviť úsporný dom bez zateplenia? Odpoveď znie áno, ale...
Ak sa rozhodnete pre spoločnosť HELUZ, potom „ale“ neplatí, práve naopak.
Správny výber materiálu umožní, aby spotreba energie na vykurovanie bola čo najnižšia. Voľba stavebného materiálu je teda veľmi dôležitá preto, že jej vhodný výber, spôsob vykurovania, vetrania a vhodný typ ďalšej obvodovej konštrukcie domu môžu ušetriť podstatnú časť prevádzkových nákladov. To je aj predpoklad, že ak sa dodrží správna voľba materiálu, nie je nutné ani ďalšie zateplenie obvodového muriva. A navyše je nutné zdôrazniť, že bez zateplenia obvodového plášťa budovy získate aj dotáciu v rámci programu Zelená úsporám. Správny výber jednotlivých súčastí komplexného systému HELUZ, s ktorým vám poradia odborní špecialisti tejto spoločnosti, je zárukou, že vznikne pohodlné, bezpečné a energeticky funkčné bývanie.

Heluz komplexny system 02

Systém HELUZ sa vyznačuje veľmi širokým sortimentom, a to pre zvislé a vodorovné konštrukcie vrátane tenkovrstvových mált, tepelno-izolačnej zakladacej malty alebo stavebných pomôcok. Teda sortiment aj pre domy, ktoré nie je nutné zatepľovať. Pre ilustráciu je možné uviesť pár príkladov zo širokého sortimentu HELUZ vrátane účelu použitia.

Tehly pre obvodové a vnútorné murivo

  • Brúsené tehly HELUZ Family a Family 2in1. Tieto brúsené tehlové bloky majú najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti na českom trhu v porovnaní s ostatnými materiálmi pre jednovrstvové murivo. Sú určené na výstavbu domov s nízkou potrebou tepla na vykurovanie (nízkoenergetické a pasívne domy). Vyrábajú sa v šírkach 250, 300, 380, 440 a 500 mm.
  • Tehly s označením HELUZ STI (tepelnoizolačné) spĺňajú bežné nároky na úsporné, zdravé a energeticky nenáročné bývanie. S použitím tepelnoizolačnej omietky je možné dosiahnuť veľmi dobré tepelno-technické parametre.
  • Tehly HELUZ PLUS spĺňajú požadované hodnoty súčiniteľa prestupu tepla podľa ČSN 73 0540-2.
  • TEHLY HELUZ P15 Tieto tehlové bloky HELUZ sú určené pre obvodové a nosné steny s rôznych hrúbkami.
  • Tehly HELUZ NATURE Energy Nepálená tehla HELUZ NATURE Energy sa používa na vnútorné priečkové a akumulačné murivo s hrúbkami 12 a 25 cm.

Heluz komplexny system 03
foto: (vľavo) tehly Heluz Family 50 2in1 a Family 50, (vpravo) komínový systém Heluz

Špeciálne tehlové výrobky
Spoločnosť HELUZ ponúka k svojmu komplexnému systému pre hrubú stavbu taktiež špeciálne tehlové výrobky. Sú to mrazuvzdorné maloformátové tehly pre pohľadové lícové murivo, obkladové tehlové pásky, trativodky, vínovky a vencovky tvaru U. Špeciálne tehlové výrobky HELUZ nájdu uplatnenie v novostavbách aj pri rekonštrukciách domov, v záhradách, pri stavbách poľnohospodárskych a priemyselných prevádzok a pod.

Stropy
V ponuke komplexného systému HELUZ je taktiež sortiment pre vodorovné konštrukcie, ako sú preklady, stropy z keramických nosníkov a vložiek HELUZ MIAKO aj keramické stropné panely HELUZ.

Heluz komplexny system 04
Strop z nosníkov a vložiek HELUZ MIAKO

Materiály na murovanie
Tento systém ponúka taktiež ucelený rad materiálov na murovanie. Vďaka tomu nemusíte hľadať ďalších dodávateľov podobných murovacích materiálov.
V sortimentnej ponuke sú tak samotné materiály na murovanie – tenkovrstvové malty na murovanie z brúsených tehlových blokov, tepelnoizolačná malta, omietky a murovacia pena –, ako aj materiály na zlepšenie tepelnoizolačných vlastností muriva – extrudovaný polystyrén a sypaný polystyrén.

Komínový systém
A keď sa stavia dom, tak nesmie chýbať ani komín. I tento sortiment patrí do komplexného systému HELUZ. Komíny z tehlových modulových tvaroviek ideálne dopĺňajú dom postavený z rovnakého materiálu.

Heluz komplexny system 05

A aby bol servis a systém naozaj komplexný, je samozrejmosťou, že spoločnosť HELUZ dovezie objednaný materiál až na váš pozemok zdarma. Správny výrobca a dodávateľ, správny výber konštrukčných prvkov, s ktorým vám poradia špecialisti v spoločnosti HELUZ, sú teda kľúčovými predpokladmi pre splnenie vášho sna – postaviť dom, v ktorom sa dá komfortne a lacno bývať.

zdroj: Heluz

 

 

Pin It