22.5.2016

Zatepľovacia sezóna je v plnom prúde a ak nechcete zmeškať ideálne počasie, neváhajte a vrhnite sa na obnovu svojho domu. Výber izolácie vám tento rok môže skomplikovať novinka – fasádna minerálna izolácia CLIMA 034. Okrem vynikajúcich tepelnoizolačných vlastností sa môže chváliť ekologickosťou, nadštandardnými rozmermi a ľahkosťou.

Isover clima 01

Isover clima 03Ideálna pri rekonštrukcii
„CLIMA 034 je o polovicu ľahšia ako jej konkurenčné produkty. Predstavuje tak minimálnu záťaž pre konštrukciu, čo môže byť výhodné najmä pri rekonštrukciách starších domov,“ vysvetľuje Alexander Prizemin, marketingový riaditeľ spoločnosti Isover. Nižšia hmotnosť znamená aj jednoduchšiu a rýchlejšiu prácu pre realizátora. Izolačná doska má dokonca aj nadštandardné rozmery; je približne o 20 centimetrov dlhšia ako ostatné dosky z minerálnej vlny v tejto kategórii. Nadštandardná veľkosť je výhodná najmä pri aplikácii – pri zateplení domu väčšou doskou potrebujete až o 20 percent menej kusov.

Ešte viac eko
Je bežné, že minerálne izolácie sú tvorené z nejakej časti recyklovaným materiálom – sklom. V prípade novej izolačnej dosky však výrobca naozaj myslel na trend trvalej udržateľnosti. Recyklované sklo tvorí až 80 percent zloženia izolačnej dosky. Zaujímavou vlastnosťou novej dosky je aj odolnosť voči nárazom. „Ak do izolovanej fasády niečo narazí, obvykle treba prácne opravovať celý systém. Izolačná doska CLIMA 034 je schopná nárazom odolať,“ hovorí odborník.

Teplo vnútri, hluk vonku
Okrem vynikajúcich tepelnoizolačných vlastností sa môže nová izolácia pochváliť aj výbornými akustickými vlastnosťami. Ochráni vašu domácnosť pred nežiaducimi zvukmi z exteriéru. Ak bývate pri rušnej ceste alebo vo štvrti, kde sa plánuje výstavba, určite oceníte, ak hluk zvonka nebudete vo vnútri počuť. „Existujú, samozrejme, špeciálne akustické izolácie, ktoré sa dajú v prípade potreby aplikovať na budovu. CLIMA 034 má však výhodu, že spája obe funkcie – udrží teplo vo vnútri domu a hluk zostáva vonku, za stenami.“

Isover clima 02

Odoláva požiaru
Veľkou výhodou nového materiálu je aj nehorľavosť. Znamená to, že pri zateplení touto izoláciou už nemusíte aplikovať požiarne zábrany. „Pri fasádach zateplených polystyrénom môže CLIMA 034 dokonca plniť úlohu samotnej požiarnej zábrany,“ vysvetľuje marketingový riaditeľ spoločnosti Isover. Vďaka vynikajúcim vlastnostiam je táto novinka ideálnym a univerzálnym materiálom – má najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti v triede minerálnych izolácii, je schopná vniesť do domu tepelnú pohodu v zime aj v lete, pričom v zime zabraňuje tepelným únikom a v lete zasa prehrievaniu. „Letá sú u nás stále horúcejšie, veľa ľudí však tento fakt pri stavbe či rekonštrukcii stále neberie do úvahy. Letné horúčavy sú pritom niekedy naozaj nepríjemné, únavné a dokonca aj životu nebezpečné. Dom, v ktorom je príjemne aj počas tropických teplôt, je doslova útočiskom.“

Viac informácií na stránke www.isover.sk.

text a foto: Isover

 

 

 

Pin It