28.1.2016

Trnavská športová City Arena – Štadión Antona Malatinského je podľa návštevníkov prestížneho portálu stadiumdb.com, venujúceho sa futbalovým štadiónom, jedným z 22 najkrajších nových štadiónov sveta.

cityarena 01

Ocitol sa tak medzi športovými stánkami, ktoré vznikli v Mexiku, Saudskej Arábii či Japonsku a ktoré nominovali návštevníci portálu stadiumdb.com. Slovensko je tu zastúpené v dvoch súťažiach. V súťaži popularity hlasujú výlučne návštevníci portálu. Odbornú cenu zasa vyhlási medzinárodná porota zložená z architektov športových štadiónov. Nový trnavský futbalový štadión, ktorý investor City-Arena, a. s., po kolaudácii odovzdal do majetku mesta Trnava, bol slávnostne otvorený v sobotu 22. augusta 2015. Športový komplex bol projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA s kapacitou 19 tisíc miest. Štadión je zakomponovaný do mestského prostredia a prepojený s rovnomenným nákupným centrom. Súčasťou celého areálu sú tak futbalový štadión, dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory, hotel a obchodné centrum s multikinom.

City Arenu môžete do 19. februára podporiť TU.

cityarena 02

Trnavská CITY ARENA – Štadión Antona Malatinského je dnes už súčasťou mestského majetku. Spoločnosť City-Arena v decembri 2015 bezodplatne vložila do majetku Mesta Trnava športovú časť City Areny v celkovej hodnote 22 miliónov eur. Transakcia je už zapísaná aj v katastri nehnuteľností. „Zhodnotený majetok sme vrátili mestu presne podľa zmluvy s Mestom Trnava a zároveň sme vyzvali mesto na prevzatie investícií do okolitej infraštruktúry v hodnote ďalších 5 miliónov eur,“ povedal Pavol Adamec, predseda predstavenstva City Arena.

cityarena 03

Investície súvisiace s rekonštrukciou City Areny zahŕňajú obnovu ulíc Halenárska, Hlboká, Kollárova, Dolné Bašty, vrátane dvoch kruhových križovatiek, súvisiacich chodníkov a cyklotrasy, ako aj vybudovanie mestského osvetlenia a výsadbu zelene. Všetky tieto stavby sú už skolaudované a pripravené na presun do mestského majetku za jedno euro.

cityarena 04

zdroj: event2all

 

 

Pin It