11.4.2016

Pár kilometrov za Nitrou, na okraji obce Beladice na vás čaká príjemné prekvapenie. Miesto, ktoré neobjavíte náhodou, ale musíte ho chvíľu hľadať – pretože je to niečo nevšedné a drahocenné. Neoklasicistický kaštieľ ponorený v rozľahlom tichom parku, so štýlovými izbami, modernou gastronómiou, piatimi kongresovými sálami, wellness centrom, jazierkom a unikátnou galériou. Ak vám nevadí spev vtákov a cupot veveričiek, budete tu na správnom mieste.

tartuf 01

tartuf 10

Vzácny poklad medzi kaštieľmi
Kaštieľ v Beladiciach - Pustom Chotári dala vybudovať rodina kráľovského radcu a podžupana Tekovskej župy Karola Jesenského okolo roku 1820 a bol sídlom šľachtickej rodiny Szirányi - Otömös. Neskôr ho odkúpil barón Henrik Lindelóf, ktorý ho na prelome 19. a 20. storočia prestaval a zväčšil v duchu neoklasicizmu. V neoklasicistickej podobe sa kaštieľ zachoval dodnes, ale v zmenšenej pôdorysnej dispozícií. V roku 1937 počas stavebných úprav majiteľa Dr. Krausa boli rozobraté bočné krídla.

tartuf 02
Zachovaná fotografia z roku 1937

Genius loci je v kaštieli silne prítomný. Vychýrení majstri v minulosti odviedli svoju prácu naozaj precízne. Výsledkom sú vzácne prvky, ktoré pretrvali doteraz. Centrálne schodisko s kovovým zábradlím od viedenského umeleckého zámočníka J. Wagnera a balkón na železnej konštrukcii so zábradlím od rovnakého autora alebo fajansový pseudorenesančný krb. Pozornosti neuniknú pôvodné maľované vitrážové okná a kazetové stropy v salónikoch na poschodí.

tartuf 04


V súčasnosti je kaštieľ prevádzkovaný pod značkou Park Hotel Tartuf***, ktorý sa v zachovaných častiach snaží prinavrátiť objektu jeho pôvodnú umelecko-historickú hodnotu a naplniť jeho priestory a priľahlý park zodpovedajúcim spoločenským a kultúrnym využitím. Areál kaštieľa s parkom je národnou kultúrnou pamiatkou, preto je tento objekt predurčený, aby slúžil kultúre, umeniu, spoločenskému využitiu a k príjemnému oddychu návštevníkov.

tartuf 03

Nájdete tu všetko – okrem hluku
Park Hotel Tartuf*** ponúka komfortné ubytovanie v kompletne zrenovovaných izbách a apartmánoch, situovaných v priestoroch hotela, priľahlého kaštieľa a v apartmánovom dome. Celková kapacita je 81 lôžok.

tartuf 05

Hotel disponuje klimatizovanou reštauráciou s letnou terasou, ktorá sa nachádza v budove kaštieľa a jej atmo­sféru dotvára nádherný pohľad na okolitý park. K vašej pohode určite prispeje i netradičný výber jedál a kvalitných značkových vín, ktorý uspokojí aj najnáročnejších gurmánov. Atraktívnym bonusom hotela je jeho wellness centrum. Ponúka širokú škálu služieb, ako sú fínska a bylinková sauna, krytý bazén s vírivým kúpeľom, fitness a golfový simulátor. V ponuke sú tiež rôzne druhy masáží a pobyt podľa individuálnych predstáv klienta.

tartuf 07

tartuf 08

Park Hotel Tartuf*** sa môže popýšiť výnimočnou Prírodnou galériou umeleckej keramiky. Galéria nadväzuje na medzinárodné keramické workshopy, ktoré sa tu konali od roku 1999. Zúčastnilo sa ich viac ako 50 umelcov z 22 krajín celého sveta. S keramikou sa môžete oboznámiť v historickom kaštieli a hoteli, kde sú diela umiestnené nielen v interiéroch, ale aj v parku. Ten sa v závere leta 2007 premenil na Prírodnú galériu, ktorá je unikátna v rámci celého Slovenska. Podobná stála umelec­ká prezentácia keramických diel v historických objektoch sa doposiaľ na inom mieste nenachádza. Galéria je voľne prístupná všetkým návštevníkom kaštieľa, hotela, turistom a širokej verejnosti.

tartuf 09

Jedinečné prostredie pre spoločenské a firemné podujatia
Park Hotel Tartuf*** ponúka široké možností pre organizovanie rôznych druhov firemných podujatí a veľkej obľube sa v hoteli tešia svadby. Podnik má rodinný charakter, aj preto si vedenie hotela obzvlášť zakladá na svojom dobrom mene a snaží sa o individu­álny prístup ku všetkým svojim hosťom. Jeho cieľom je, aby v hoteli strávili príjemný pobyt a uchovali si peknú spomienku.

tartuf 13

Kongresy a iné firemné akcie
Park Hotel Tartuf*** je ideálnym miestom na organizovanie firemných a spoločenských akcií. Na usporiadanie kongresov, seminárov, školení, obchodných rokovaní, ale i gastronomických podujatí hotel ponúka päť konferenčných priestorov s kapacitou od šesť až do sto osôb. Priestory hotela vám umožnia usporiadať menšie súkromné akcie, ale aj veľkolepé podujatia. Salóniky rôznej veľkosti, reštaurácia s kaviarňou a park vytvoria vhodné prostredie pre malé i mnohopočetné skupiny návštevníkov. Samozrejmosťou je WIFI pripojenie a komplexné technické vybavenie podľa požiadaviek klienta. Veľkou výhodou hotela je rozľahlý anglický park s priľahlým ateliérom, ktoré sú vďačným priestorom na realizáciu priestorovo náročných teambuildingových aktivít alebo originálnych tvorivých dielní.

tartuf 11

Svadba ako v rozprávke
Značnej obľube sa v Park Hoteli Tartuf*** tešia svadby. Ľudia prichádzajú prežiť svoj veľký deň na miesto, kde ich čaká krásne a romantické prostredie i profesionálny prístup personálu. Hotel ponúka klientom päť salónikov a reštauráciu s kaviarňou. Avšak, svadobný obrad s hostinou je možné pripraviť nielen v interiéri, ale aj v exteriéri – v parku. Hľadáte i vy to pravé miesto pre svadbu, svadobnú hostinu alebo samotný obrad? Splňte si vaše priania, rozhodnite sa pre Park Hotel Tartuf*** - vaša svadba bude exkluzívna a neopakovateľná.

tartuf 12


Prijmite pozvanie a navštívte miesto, kde sa snúbia história a pekné prírodné prostredie s modernou gastronómiou, krásnymi priestormi, kvalitnými službami a skúsenosťami s realizáciou rôznych podujatí. Miesto, ktoré je po otvorení rýchlostnej cesty PR1BINA s neďalekým exitom Beladice ešte bližšie a dostupnejšie. Svadba, promócia, oslava alebo firemná akcia zorganizované v Park Hoteli Tartuf*** budú pre vás určite nezabudnuteľné. Príďte do Beladíc a presvedčte sa sami.

 

tartuf logo

Park Hotel Tartuf ***
Pustý Chotár 495, 951 75 Beladice
+421(0)37 633 0235, +421(0)915 768 891
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
web: www.tartuf.sk
Facebook: www.fb.com/hoteltartuf

Ako sa k nám dostanete?
Bratislava » Nitra (85 km)
Nitra » Beladice (15 km)
Exit Beladice (PR1BINA) » hotel (1 km)

GPS(WGS84): N48°20'31,8" E18°16'41,5"

zdroj: Park Hotel Tartuf***

 

 

Pin It