Interiér roka každoročne oceňuje výnimočné dizajnové a architektonické počiny na česko-slovenskej scéne a to v niekoľkých kategóriách. Súťaží sa aj o priazeň zo strany novinárov a práve v tejto kategórii získal pred rokom nomináciu moderný zrub, ktorý sa nachádza v Nízkych Tatrách. Víťazstvo si vtedy síce neodniesol, no nás aj napriek tomu upútal. Môže za to kombinácia bytových doplnkov, ktoré v spojení s všadeprítomným smrekovým drevom dotvárajú atmosféru domu ukrytého pár desiatok kilometrov od Polárneho kruhu.

 

Svetlé prírodné drevo je dominantným materiálom v celom interiéri, avšak mieša sa tu so sklenenými plochami a miestami aj kovovými prvkami. Oblé hrany klasicky spracovaných drevených elementov sa tu takisto dostávajú do kontrastu s modernými ostrými hranami, ktoré môžeme vidieť nielen na výbere nábytku. Industriálne prvky vo forme osvetlenia nás úplne vytrhávajú z tradičného poňatia chaty. 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

8

 

 

Dominantnou farbou je síce biela, no tá poskytuje dokonalý podklad pre ostatné farby, ktoré sa v interiéri vyskytujú. Objekt tak pôsobí veľmi útulne, no pritom uhladene a čisto.Zadaním projektu bolo zachovanie neutrality interiéru avšak s dodaním moderných prvkov. Centrálnou miestnosťou objektu je priestranná obývačka, ktorá prechádza cez dve podlažia a vďaka veľkej zasklenej ploche je dokonalo presvetlená a navyše poskytuje krásny výhľad na okolitú prírodu.

 

Foto: interierroku.cz

Pin It