3. 7. 2017

Až päť plnohodnotných a priestranných domov vzniklo na parcele v obci Zruč pri Plzni na mieste, kde kedysi stál jeden väčší rodinný dom.

GoHsSnnP1492537185

Radovka, no navrhnutá tak, aby majitelia jednotlivých domov mali čím viac súkromia, dostatok osvetlenia a prepojenie s vonkajším prostredím. Autori návrhu Jiří Zábran a Tereza Nová využívajú svoje skúseností s používaním dreva. Drevená fasáda domu podľa nich poukazuje na možný návrat dreva do miest.

yzFMqJEc1492536784 1440x961

svtSDOPT1492536439

NbIbLckw1492536825

Vo vnútri radového domu nájdeme nečakané otvorené priestorové riešenia. V prízemí sa nachádza vstupná hala, veľký obytný priestor, WC, komora a sklad. Ten má vlastný vstup a môže slúžiť ako pracovňa, alebo ďalšia izba. Súčasťou prízemia je krytá terasa. Sklad záhradných potrieb je riešený samostatne na konci záhrady. V podkroví sú dve izby, spálňa a kúpeľňa. Všetky tieto miestnosti sú efektne presklené do strešnej terasy.

Architektonický návrh sa prebojoval do užšieho výberu Českej ceny za architektúru 2017.

phC4p1co1492536632 1440x812

h5h1JwWb1492537174

LAgQDrPd1492536927

HNvVV3PR1492536886

Scp75bP51492537241

phC4p1co1492536632 1440x812

text: bk

foto: Petr Polák, Labuťová