25. 7. 2017

Kino, ktoré nemá vo svete obdobu. V Šamoríne si pri sledovaní filmu môžete nielen posedieť, ale doslova poležať. Tuli vaky v spojení s filmovým zážitkom dávajú návšteve kina nový rozmer. Riešenie sa prebojovalo medzi finalistov v česko-slovenskej súťaži Interiér roku 2016 v kategórii Cena novinárov.

5778

Staré schátralé kino pre 250 divákov chcel investor od základu vynoviť. Návrh, s ktorým prišiel, úplne mení koncept tradičnej kinosály. Na ploche 590 metrov štvorcových rozmiestnili 112 farebných vakov. Návštevníci si tak pri premietaní môžu ukrytí za zástenami vytvoriť pohodlie podľa vlastných predstáv a cítiť sa ako doma. Pridanou hodnotou každej kóje je odkladací priestor na osobné veci alebo nápoj.

Koncept Tuli Cinema sa odráža aj na podsvietení bočných schodov v korporátnych farbách pre lepšiu orientáciu počas filmovej projekcie. Podlaha je riešená kobercom v dizajne vonkajšej dlažby pre umocnenie kontrastu s Tuli vakmi. Koberec bol osobitne navrhnutý a vyrobený pre tento priestor.

Podľa autorov návrhu je každý jeden prvok v kinosále navrhnutý na mieru a je inovatívny po dizajnovej aj konštrukčnej stránke. Kvalitné ozvučenie v kinosále umocňujú akustické farebné nástenné panely.

5780

5782

5782

5785

5787

5791

text: bk

foto: Interiér roku 

Pin It