27.8.2014

 

Vchodové dvere sú vstupnou bránou do každého obydlia. Pri ich výbere však netreba podliehať iba dizajnovým trendom. Veľmi dôležité sú ich vlastnosti, ako funkčnosť, pevnosť, bezpečnosť, odolnosť voči ohňu či poveternostným vplyvom, nepriezvučnosť a predovšetkým tepelná izolácia.

 

perito 01

 

Tepelno-izolačné vlastnosti sú najvýznamnejším faktorom pri výstavbe nízkoenergetických a pasívnych domov. Preto sa priamo týkajú výplňových prvkov, a teda aj vchodových dverí. Dverné výplne značky PERITO ponúkajú spojenie vynikajúcich tepelno-izolačných vlastností a ladných tvarov, pričom do popredia vystupujú najmä nové dverné výplne určené na jednostranné alebo obojstranné prekrytie PVC a ALU dverných systémov.

 

perito 02

 

Celohladké vchodové dvere série ENTRY v jednostrannom prekrytí z materiálu Epoxy sú riešené celoplošným prelepením plastového rámu krídla z exteriérovej strany. Tvoria tak kompaktný celok, ktorý znesie tie najprísnejšie kritériá vo všetkých parametroch. Veľmi dobré tepelno-izolačné vlastnosti – hodnota súčiniteľa prestupu tepla U pri dverách s hrúbkou od 40 mm = 0,9 W/(m2.K) až do 70 mm = 0,6 W/(m2.K) – zabezpečuje práve prekrytie, ktoré v hrúbke jadra výplne obsiahne takmer celú stavebnú hĺbku plastového profilu.
Celohladké prekryté vchodové dvere série ALU predstavujú dizajnovo vyváženú a mimoriadne širokú ponuku hliníkových dverných výplní v klasickom rustikálnom, modernom, ako aj ultra modernom spracovaní, s možnosťou jednostranného i obojstranného prekrytia do celohladkého dizajnu. Predstavuje najvyššiu možnú dosiahnuteľnú úroveň spracovania hliníka vo vchodových dverách bez akéhokoľvek kompromisu. Vďaka obojstrannému prekrytiu ALU dverného profilu v stavebnej hĺbke od 70 mm (hrúbka dverí 76 mm) do 92 mm (hrúbka dverí 98 mm), dvere dosahujú mimoriadne hodnoty súčiniteľa prestupu tepla od úrovne 0,9 W/(m2.K) do 0,5 W/(m2.K).
Celohladké prekryté vchodové dvere série GLAS prinášajú unikátnu a dizajnovo bezkonkurenčnú, zrkadliacu, a teda oku lahodiacu ponuku celosklenených dverných výplní s možnosťou jednostranného prekrytia ALU krídla. Dizajn je vytvorený keramickými farbami technológiou smaltu.

 

perito 03

 

Všetky predstavené vchodové dvere v celohladkom vyhotovení plnia prísne kritériá pre kategórie nízkoenergetických a pasívnych rodinných domov. Kompletnú kolekciu dverí PERITO nájdete na stránkach www.perito.eu , www.perito.cz a www.perito.sk.

 

text a foto: Perito

 

 

Pin It