14.1.2014

 

Detaily, ktoré sú praktické a zároveň dodajú vášmu domu eleganciu a originalitu. Presne to spĺňajú rôzne druhy tienenia okien. Udržia vám doma chládok a súčasne prepožičajú vášmu domu štýl. Preto vám prinášame sedem tipov na zatienenie okien, ktoré sú v tomto roku najviac „in".

 

Nezáleží pritom iba na tom, či dávate prednosť vonkajšiemu alebo vnútornému tieneniu, ale aj na tom, či dom práve staviate, alebo či už iba ladíte detaily.

 

ksystem 01

Exteriérové žalúzie sú v posledných mesiacoch voľbou číslo jeden

 

Vonkajšie zatienenie: vyhrávajú žalúzie a markízy
Ak staviate alebo rekonštruujete a hľadáte výborné zatienenie, ktoré bude vyzerať naozaj dobre, kúpte si exteriérové žalúzie. U ľudí, ktorí stavajú nový dom alebo opravujú starý, sú v posledných mesiacoch voľbou číslo jeden. Nielenže výborne chránia okno pred slnečnými lúčmi, ale navyše umožňujú aj výber farby aj tvaru, ktoré s domom najviac ladia. Ak už však dom máte a hľadáte k nemu elegantné vonkajšie zatienenie, siahnite po markízach. Aj pri nich si ľahko vyberiete farbu, tvar aj veľkosť. A medzi vonkajším zatienením sú v tomto roku na druhom mieste hneď za exteriérovými žalúziami. 

 

ksystem 02

Elegantné zatienenie, ktoré bude zároveň príjemným doplnkom už existujúcej stavby, ponúkajú obľúbené markízy.

 

Hit posledných mesiacov: prírodné žalúzie
Ak hľadáte skôr vnútorné zatienenie, určite sa nepomýlite, keď si vyberiete vnútorné horizontálne žalúzie. Vďaka nízkej cene sa už mnoho rokov zaraďujú medzi najobľúbenejšie vnútorné tienenie. Často si ich vyberajú najmä ľudia z bytových domov pri výmene okien, ktoré chcú zatieniť a súčasne vylepšiť. V posledných mesiacoch ich však v rebríčku obľúbenosti dobiehajú vertikálne žalúzie z prírodných materiálov Natur Concept. Prinášajú kúsok prírody do každého domu a bytu a navyše sú elegantné a príjemné na dotyk.

 

ksystem 03

 

ksystem 04 ksystem 05

Kúsok prírody vnesú do domu žalúzie z prírodných materiálov.

 

Zastavia slnečné lúče aj komáre
Stále obľúbenejšie sú aj plisované siete do okien. Nevpustia dovnútra nielen slnečné lúče, ale ani hmyz, pretože slúžia zároveň ako tienenie aj sieť proti hmyzu. Navyše sú výborné aj pre alergikov, pretože zachytávajú aj prach a nečistoty zvonka a nevpúšťajú ich dovnútra. So zatienením vám však pomôžu aj klasické siete proti hmyzu. Hitom posledných mesiacov sú najmä siete na plastové okná Ideal. Ponúkajú totiž špeciálnu sieť Termoscreen, ktorá zastaví 50 percent slnečných lúčov.

 

ksystem 06

Moderné a elegantné riešenie ochrany pred slnečnými lúčmi aj hmyzom prinášajú plisované siete.

 

Plisované siete nesklamú nikde
Elegantné a moderné zatienenie sa však nemusí použiť iba na oknách. Svojmu domu alebo chate môžete dodať štýl aj zatienením dverí vedúcich na terasu alebo na balkón. Ak si želáte moderné, elegantné a obľúbené riešenie, sú pre vás ideálne plisované siete. Vďaka svojim výhodám sú totiž obľúbené nielen v prípade okien, ale aj dverí. Dokonca sú osemkrát obľúbenejšie ako klasické pántové siete. S plisovanými sieťami tak získate zatienenie na okná či dvere, ktoré je jednoducho „in".

 

zdroj: K-system

 

 

 

Pin It