gardin 01

V spolupráci so spoločnosťou Gardin mapuje naša redakcia trendy exteriérového mobiliáru už niekoľko rokov. „Rozširovanie obývačiek smerom do exteriéru úplne mení predstavy o záhradnom nábytku. Sedacie jedálenské súpravy striedajú zostavy pohodlných rohových súprav s jedálenským stolom, ale aj sedacie súpravy s komfortnými vankúšmi, navlas podobné interiérovým pohovkám,“ prezradil nám Juraj Kozár, konateľ spoločnosti Gardin.

gardin 02

Z materiálov patrí k najobľúbenejším odolný hliník, ale posledné kolekcie naznačujú posun ku kombinácii hliníka s exotickými tíkom. V obľube stále zostávajú rôzne druhy výpletu a sedacie súpravy získavajú rustikálny nádych. V rámci farebnosti prevládajú biele, sivé a antracitové odtiene.

gardin 03

Nemalú pozornosť venujú výrobcovia záhradného nábytku aj kvalitnému plastu, ktorý je nielen tvárny, ale aj pružný, pevný a stálofarebný. Dizajnéri sa ho dokonca neboja kombinovať s prírodným drevom, pri ktorom vynikne najmä mobiliár z bieleho plastu.

gardin 04

Plast umožňuje rozširovať aj repertoár záhradných doplnkov. Hitom sú napríklad farebné sprchy z dielne talianskeho výrobcu, ktoré majú okrem zaujímavého organického dizajnu do detailu dotiahnutý aj spôsob rozprašovania vody z batérie. Hitom sú tiež extravagantné dekoračné vázy na záhradu, dostupné sú v rôznych farebných škálach, prípadne s podsvietením, ako aj elegantné záhradné sochy, ktoré pripomínajú umelecké objekty.

gardin 05

text redakcia foto redakcia, Gardin

 

Pin It