29.9.2013

 

Chcete si užívať komfortný pobyt na terase aj v menej priaznivom počasí a hľadáte estetické prekrytie, ktoré nebude narúšať harmóniu vašej záhrady? Nemusíte zo svojich požiadaviek ustupovať. Prekrytia bazénov a terás z radu NEO™ od spoločnosti Alukov posúvajú vaše možnosti o krok ďalej.

 

alukov 01

Súkromná zimná záhrada dlho patrila medzi symboly vysokej životnej úrovne. Sníval o nej nejeden majiteľ rodinného sídla. Plány na jej vyhotovenie však často stroskotali na značnej cene. Alternatívne, a predovšetkým dostupnejšie riešenie dnes ponúka elegantné mobilné zastrešenie. Samozrejme, iba ak netrváte na zimnej prevádzke a chcete si užívať na terase, balkóne alebo vo vírivke hlavne počas jarných, letných a jesenných mesiacov. Technicky vyspelá konštrukcia hliníkového zastrešenia ponúka spoľahlivý úkryt pred prípadným vetrom alebo dažďom.

 

Oproti zimným záhradám sú tieto systémy časovo i finančne oveľa menej náročné. Neznamená to však, že musíte zľaviť z estetického hľadiska. Namiesto tradičného skla je do ľahkej konštrukcia vsadený polykarbonát v rôznych modifikáciách. Vďaka tvarovateľnosti tohto materiálu je možné docieliť zaujímavé výsledné tvary zastrešenia. Možnosť kedykoľvek úplne otvoriť priestor slnečným lúčom a čerstvému vzduchu je ďalšou z kľúčových výhod systému. Jednotlivé segmenty sú opatrené aretáciami a zámkami, takže možno vnútorný priestor zabezpečiť proti nežiaducim návštevníkom alebo proti nechcenej manipulácii deťmi.

 

alukov 02

Veľký priestor dostal v rade NEO™ vedľa kvality a stability aj vzhľad. Použité hliníkové profily sú zaoblené a spĺňajú najprísnejšie bezpečnostné a estetické požiadavky. Každý model radu NEO™ je navyše doplnený komfortným ovládaním aretačných prvkov.

 

alukov 03

Zastrešenia terás môžu byť bezbariérové, vo viacerých farebných vyhotoveniach, s radom doplnkov. Vyrábajú sa na mieru, takže aj keď sú montované dodatočne, pôsobia autenticky a prirodzene. Stačí niekoľko hodín montáže a zastrešenie je pripravené na používanie.

 

text a foto: Alukov

 

 

 

Pin It