31.7.2015

 

 

Opäť je tu obdobie teplých večerov, ktoré nejeden z nás rád trávi príjemným posedením na záhrade či grilovaním. Len ťažko sa dá napodobiť chuť mäsa alebo chleba pečeného na otvorenom ohni, kto by odolal? Tým najnáročnejším odporúčame postaviť si záhradnú kuchyňu, ktorá im umožní prípravu celého menu. Stanú sa tak medzi priateľmi vyhlásenými hostiteľmi.

 

barabas 01

 

Cez leto sa rodinný aj spoločenský život sťahuje do záhradných altánkov a ku krbom. Pri plánovaní záhradných stavieb, ako sú vonkajšie kuchyne, sa chcú ľudia často odlíšiť od susedov a zároveň vkusne upraviť okolie svojho obydlia. Samostatná vonkajšia kuchyňa má hneď niekoľko výhod. Originálnym spôsobom skrášli celú záhradu, uľahčí samotné grilovanie a varenie, ale aj upratovanie po ňom. Takýto altánok môže ako útulný priestor slúžiť nielen na romantické večerné či víkendové posedávanie. Otvorte si notebook a využite ho ako vonkajšiu domácu kanceláriu alebo na tvorivé práce detí.

 

barabas 02

 

Vizuálna jednota
Nie je to tak dávno, čo bolo prakticky nemožné nájsť malú záhradnú architektúru postavenú zo zámkovej dlažby. Dnes môže byť vďaka unikátnej výrobnej technológii riešením Tehlový kameň, ktorého patina navyše dodáva záhradným stavbám rustikálny či stredomorský šmrnc. Záhradná kuchyňa s masívnym krbom tak môže priamo nadväzovať na dom, chodník alebo môže stáť pod samostatnou pergolou, s ktorými bude tvoriť vizuálne jednotný celok. Navyše, dve úplne rovnaké tehly by ste hľadali len ťažko. Tvarom aj farbou majú pripomínať klasické tehly pálené z hliny, preto je jedinečnosť každej z nich zámerom výrobcu. U zákazníkov je Tehlový kameň obľúbený nielen pre svoj rustikálny vzhľad, ale aj pre výnimočné vlastnosti. Je vysoko odolný voči záťaži, mrazuvzdorný, trvácny, stálofarebný a výrobca garantuje, že sa ani po rokoch, na rozdiel od pálenej tehly, nerozsype. S ostatnými zámkovými dlažbami má, okrem priaznivej ceny, spoločnú len jednu vec – základné komponenty, ktorými sú riečny štrk a drvený kameň.

 

barabas 03

 

barabas 04

 

barabas 05

 

barabas 06

 

barabas 07

 

Kde všade môžete Tehlový kameň použiť:

  • pohodlná záhradná lavička;
  • záhradná kuchyňa, gril, ohnisko;
  • pergola alebo altánok;
  • mostík, fontána, studňa;
  • dlažba, plot, fasáda.

Viac informácií na stránke www.tehlovykamen.sk.

 

text: Ondrej Kotúček
foto: Barabáš Slovensko, s. r. o.

 

 

 

Pin It