28.12.2015

Inovatívny prístup a moderné materiály prinášajú pri tvorbe záhrad výsledky spĺňajúce aj tie najnáročnejšie kritéria. Dôležitým aspektom pri výbere je dlhoročná životnosť, praktická bezúdržbovosť a ekologickosť riešení. Spojením týchto atribútov si dokážete aj svojpomocne vybudovať jedinečný priestor pre váš relax.

 

Rozdelenie priestoru záhrady

gardensystem 01
Funkčne neprekonateľnými pomocníkmi pri definovaní jednotlivých plôch v záhrade sú inovatívne plastové obrubníky Garden Border. Umožňujú súvislé a tvarovo neobmedzené predelenie bez potreby betónovania. Sú výnimočne praktické najmä pri oddeľovaní jednotlivých materiálov, napríklad trávnika, rôznych farebných variácií kameňa, namulčovaných záhonov a iných. V záhrade zostáva takmer neviditeľný a ďalšou nemalou výhodou oproti betónovým riešeniam je, že tráva a rastliny v ich blízkosti nevysychajú.

 

Spevnenie namáhaných plôch

gardensystem 02
Systém pre spevnenie plôch Garden Grid je výnimočne vhodný najmä na namáhané miesta záhrady. Ponúka dve alternatívne možnosti riešenia výplne – trávnikom alebo prírodnou kamennou drvinou v ľubovoľnej farebnej kombinácii. Výhodou je výnimočná priepustnosť vody, vysoká nosnosť, neobmedzená životnosť, rýchla a jednoduchá realizácia, ako aj dokonalý vzhľad plochy. Zabudnite na nevzhľadné betónové tvárnice!

 

Agrotextílie na elimináciu burín

gardensystem 03
Pri modernej tvorbe záhrad zohrávajú agrotextílie, či už tkané alebo netkané, nenahraditeľnú úlohu. Eliminujú rast burín, odparovanie žiadanej vlahy z pôdy i čas nutný na údržbu záhrady. Zároveň sa vďaka nim môžeme úspešne vyhnúť používaniu škodlivých herbicídov. Výber vhodnej a kvalitnej agrotextílie vám zaručí spokojnosť na niekoľko rokov.

 

Gabióny ako architektonický prvok

gardensystem 04
Ich prvotná funkcia bola výhradne praktická. Spevňovali sa nimi svahy, a to najmä pri rozsiahlych úpravách krajiny. V záhradách si však gabióny získali obľubu najmä pre svoj estetický vzhľad a plnia tu úlohu architektonického výrazového prvku. Typickými vlastnosťami sú dlhá životnosť, úplná bezúdržbovosť a nezameniteľný vzhľad prírodného kameňa. Ponúkajú nekonečné množstvo tvarových možností a rôznorodé výplňové materiály. Nemalým bonusom je realizácia bez potreby betónových základov.

 

Viac informácií na stránke www.gardensystem.sk.

text a foto: Gardensystem

 

 

Pin It